spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Luna copiilor în Italia, organizatã de o vasluiancã

- Advertisement -

INITIATIVÃ Începând cu 1 iunie – Ziua Internationalã a copiilor si pânã pe 30 iunie, în orasele din sudul Italiei sãrbãtoarea dedicatã copiilor a fost organizatã Isabela Pulpan.

Sãrbãtoarea a adunat românii si copiii lor

Sãrbãtorire zilei Internationale a copiilor a început din orasul Salerno, a continuat în toate orasele din sudul Italiei în fiecare zi, si s-a încheiat la Napoli cu peste douã mii de persoane care au venit din toate zonele. Pentru prima oarã românii din Napoli au putut sã se salute cu cei din Caserta, din Benevento, din Avellino, si, mai ales, sã-si vadã copiii jucându-se împreunã. ” Nu am niciodatã timp sã ajung pânã la Napoli, dna. Isabela ne-a adunat, ce frumos sã vezi atâtia copii români împreunã; ne simtim acasã”, ne spune Mititelu Dana din Craiova.

Sãrbãtoare organizatã cu resurse proprii este lãdatã pe site-ul Primãriei

Organizatã pentru al patrulea an consecutiv de cãtre jurnalista noastrã si asociatia ei, sãrbãtoarea a fost pus ãpe pagina Primãriei ca un eveniment important pentru oras. Primarul orasului Napoli, De Magistris, a lãdat personal evenimentul si a trimis o scrisoare de multumiri jurnalistei noastre. Evenimentul a fost sustinut cu resurse finanziare proprii, fãrã sã aibã un euro de nicãieri, dar a avut patronajul moral al Ambasadei României în Italia, al Primãriei Napoli, al Provinciei si al Regiunii Campania (care cuprinde cele mai mari si mai importante orase din sudul Italiei). Sãrbãtoarea poate fi vãzutã pe: http://www.comune.napoli.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/22178

Trenulet si clowni pentru copiii

Pentru o lunã de zile în toate orasele din sudul Italiei copiii au avut parte de distractie pe mãsurã, cu animatori care s-au dedicat fiecãruie în parte cu tatuaje pentru copii, teatru si spectacole. În ultima zi a evenimentului, la Napoli, Isabela Pulpan a adus pentru copii nu numai clowni, animatie, biciclete pentru familii, dar si un trenulet care i-a plimbat pe copii pe malul mãrii, pentru o zi de neuitat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.