spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

O FURTUNĂ VIOLENTĂ a dus la o MARE DESCOPERIRE ARHEOLOGICĂ la SARMIZEGETUSA Regia

- Advertisement -

Sarmizegetusa Regia îşi mai dezvăluie un secret. Descoperire unică făcută întâmplător în capitala Daciei Libere

O matriţă din bronz, folosită în antichitate pentru realizarea tiparelor destinate turnării de piese decorative din metale preţioase a fost scoasă la iveală de rădăcinile unui fag doborât de o furtună.

Furtuna cu pricina a avut loc săptămâna trecută, însă anunţul a fost făcut abia astăzi, după ce şi parte dintre arhologii care fac cercetări în ultima capitală a Daciei Libere au putut să vadă piesa vreme de câteva ore.

Subiectul zilei: BACALAUREAT 2013. FRAUDE: Procurorii fac percheziţii la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală! Subiectele ar fi fost publicate pe Internet înainte de examen | VIDEO

Noroc cu furtuna

Unii copaci din pădurea extrem de bătrână care acoperă incinta militară de la Sarmiz Regia şi împrejurimile cedează uneori în faţa furtunilor de vară. Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută. Un fag situat în partea sud-estică a incintei militare a căzut şi bloca drumul secundar spre incinta sacră. În momentul în care angajaţii Administraţiei de la Sarmizegetusa Regia au mers în locul respectiv pentru a degaja drumul au observat piesa de bronz de la rădăcina răsturnată a acestuia.

Citiţi mai mult: O FURTUNĂ VIOLENTĂ a dus la o MARE DESCOPERIRE ARHEOLOGICĂ la SARMIZEGETUSA Regia – Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-furtuna-violenta-a-dus-la-o-mare-descoperire-arheologica-la-sarmizegetusa-regia-1045398.html#ixzz2Xs35rVIo
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.