spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

EDWARD SNOWDEN a cerut azil politic în NORVEGIA

- Advertisement -

Edward Snowden a cerut azil politic în Norvegia, anunță Ministerul de Externe de la Oslo, citat de Reuters.

Fostul angajat al CIA Edward Snwoden a cerut azil politic în Norvegia, a anunțat, azi, MAE norvegian.

Întrebat dacă Snowden a cerut azil în țara sa, purtătorul de cuvânt al ministerului, Frode Andersen a răspuns: „Pot să confirm acest lucru. Am primit o solicitare de azil politic, prin fax, la ambasada noastră din Moscova, ieri după-amiază”.

„Este foarte probabil din partea lui și se pare că este semnată de el, dar nu avem cum să verificăm acest lucru”, a mai spus oficialul de la Oslo. El a refuzat să dea detalii despre conținutul scrirsorii sau despre locul din care a fost trimis faxul la ambasadă.

Solicitări către 21 de state

Edward Snowden a solicitat azil politic în 21 de ţări, printre care se numără Rusia, Islanda, Ecuador, Cuba, Venezuela, Brazilia, India, China, Germania şi Franţa, relatează agenţia de presă France Presse.

Aceste cereri în numele lui Snowden au fost făcute de Sarah Harrison, o angajată britanică a WikiLeaks, care îl însoţeşte pe fugar din data de 23 iunie, când Snowden a părăsit Hong Kong, unde se ascundea după ce a demascat programul de supraveghere electronică al guvernului SUA, cu destinaţia Moscova, capitala rusă ce urma să devină doar un punct de tranzit spre o altă destinaţie, dar unde se află şi astăzi.

Citiţi mai mult: EDWARD SNOWDEN a cerut azil politic în NORVEGIA – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/edward-snowden-a-cerut-azil-politic-in-norvegia-1045479.html#ixzz2Xs2CYNwz
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.