spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

„Bombe” pe două roţi în trafic. Mopediştii penali, pericole publice pe şosele

- Advertisement -

Sub influenţa alcoolului sau fără să cunoască regulile de bază pentru a conduce motoscutere, unii gălăţeni pun în pericol grav siguranţa circulaţiei şi vieţile pietonilor

Condusul mopedului nu e chiar o joacă de copii şi tocmai pentru a preveni ca oricine să circule pe drumurile publice fără a avea un minim de cunoştinţe atestat prin examen, legiuitorul a instituit, prin noul Cod Rutier, obligativitatea obţinerii permisului pentru această categorie de vehicule. Regula pare însă să nu-i fi conştientizat pe mulţi dintre cei care aleg motoscuterul ca mijloc de deplasare. Mai mult, unii se aventurează trafic, deşi au o alcoolemie care i-ar produce necazuri şi unui şofer în toată regula. De aici până la a produce accidente, soldate uneori chiar cu victime omeneşti, nu mai e decât un pas. Toate aceste trei situaţii descrise s-au regăsit într-o singură zi pe şoselele din judeţul Galaţi, trei tineri îngroşând rândurile participanţilor la trafic pentru care întâlnirea cu echipajele de poliţie s-a soldat cu dosare penale.
Un prim caz s-a înregsitrat la Hanu Conachi, unde un bărbat de 35 de ani, aflat pe un motoscuter, a fost oprit pe DN 25 de un echipaj rutier. În urma testului cu aparatul Drager a reieşit că mopedistul avea o alcoolemie în aerul respirat de 0,5 la mie, valoare care nu i-ar fi permis să conducă niciun fel de vehicul şi care se încadrează în limitele legale pentru a atrage răspunderea penală. O a doua situaţie a avut loc la Lieşti, unde poliţiştii au fost alertaţi iniţial de un localnic care le-a spus că îi dispăruse mopedul. În urma verificărilor, mijlocul de transport a fost depistat în trafic, condus fiind de un localnic de 23 de ani. Tânărul riscase mult furând motoscuterul, pe care s-a şi încumetat să îl conducă, în ciuda faptului că nu avea permis. Pentru aceste motive s-a ales cu dosar penal, de furt şi conducere fără permis.

Femei rănită de un mopedist beat

Fără îndoială, cele mai grave consecinţe ale inconştienţei unui mopedist le-a prezentat un eveniment petrecut în Galaţi. Un bărbat de 36 de ani, fărp permis, aflat pe un moped fără a avea permis, a provocat un accident rutier după ce a pierdut controlul direcţiei. Din impact, pasagera aflată pe motoscuter a fost rănită destul de grav. Poliţiştii au aflat cu această ocazie că bărbatul nu doar că nu avea carnet, dar mai şi consumase alcool, având o îmbibaţie de 0,5 la mie. El s-a alescu dosar penal pentru conducere fără permis, sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală.

sursa: http://www.vrn.ro/wp-admin/post-new.php

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.