spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

“Hramul Bacăului” i-a adunat pe băcăuani la distracție

- Advertisement -

“Hramul Bacăului”, organizat de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii spirituali ai municipiului, lângă Sala Sporturilor, a luat sfârșit duminică seara. Timp de trei zile, pe parcursul acestui week-end, băcăuănii au putut să se bucure alături de prieteni și de cei dragi de muzică folclorică, dar și modernă, să servească bere și preparate la grătar ca mici, ceafă, coaste de porc la grătar, pastramă sau hamsii.

Vremea răcorosă și fumul de la grătare, care s-a putut simți de la sute de metri depărtare, ca la un adevărat campionat mondial de grătare încinse, au atras mii de băcăuani dornici de distracție, majoritatea dintre ei tineri. Deși băncile și terasele amenajate pentru a servi gustări s-au întins pe zeci de metri pătrați, oamenii au fost nevoiți să aștepte minute bune eliberarea unei mese. Printre deliciile culinare s-au numărat și nelipsiții colaci ungurești, vata de zahăr pe băț, porumbul fiert cu sare sau popcorn-ul. În cadrul festivalului au fost amplasate și tarabe cu tot felul de suveniruri pentru fiecare buzunar. Băcăuanii au putut să își achiziționeze de aici obiecte de podoabă confecționate manual, din argint, pietre semiprețioase, icoane sculpate pe lemn și tot felul de jucărioare care mai de care mai luminoase și zgomotoase, de diverse forme și mărimi, pentru a-i atrage pe cei mici.

Nu au lipsit de la festivalul din acest an tiribombele, mașinuțele electrice și alte moduri de distracție pentru cei mai curajoși. Muzica festivalului a fost asigurată de interpreți și ansambluri muzicale folclorice autohtone, dar și moderne, printre care s-au numărat Maria Tătaru, Ansamblurile folclorice reunite “Ciucurelul” și “Ciobănașul”, Alexandra Preser și Miruna Rotaru, trupa Cronos, Dj. Cip, Trupa Zvon, Secția Rock, Maria Cârnariu, trupa Lol Play, Alessia, Ansamblul “Tazlăuașul” din Moinești, “Hyperionii” de la Palatul Copiilor Bacău sau trupa Miulenium, precum și Spitalul de Urgență.

sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/06/30/hramul-bacaului-i-a-adunat-pe-bacauani-la-distractie.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.