spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ce consecințe are plecarea gigantului farma GlaxoSmithKline din România

- Advertisement -

Istoria de 17 ani ca producător local de medicamente a GSK se încheie în România, iar 243 de oameni sunt în pericol să își piardă locul de muncă daca GSK nu găsește un cumpărător pentru fabrică în șase luni. Medicamentele produse la Braşov vor trebui importate odată cu închiderea producţiei, lucru care va avea o influenţă importantă asupra preţului acestora.

GSK era unul dintre producătorii de medicamente din top 10, alături de Terapia Ranbaxy, care avea fabrică în România, care rămâne acum doar cu 21 de fabrici de medicamente.

Anunţul a fost o surpriză, mai ales că GSK a făcut investiţii însemnate aici în 2012, dintre care cea mai importantă a fost de 7 milioane de dolari, pentru producţia la nivel local, în fabrica GSK din Braşov, a două branduri ale GSK: Seroxat, tratament împotriva depresiei, şi Retrovir capsule, tratament pentru HIV.

Motivul oficial invocat de GSK pentru decizia de a scoate fabrica din Braşov din reţeaua sa globală de producţie a fost acela că în urma unei analize recent efectuate la nivelul reţelei privind formele solide orale, s-a constat că producea mai mult decât trebuia. Mai mult, reţeaua de producţie a înregistrat în ultimii ani o scădere semnificativă a volumelor formelor solide orale şi multe dintre produsele în formă solidă mature vor continua să înregistreze scăderi în următorii 5 ani. „Capacitatea actuală a fabricii din Braşov nu este în prezent utilizată la maxim şi, din păcate, nu există nici un potenţial de creştere pe termen lung pentru ca alte produse sau volume să fie fabricate aici. Compania intenţionează ca activităţile de producţie din Braşov să fie transferate către alte fabrici”, spun reprezentanţii companiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.