spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

DEZASTRU DUPĂ FURTUNĂ

- Advertisement -

După precipitațiile abundente de miercuri, 26 iunie, au fost afectate mai multe localități din județul Bacău. “Ca urmare a precipitațiilor abundente din 26 iunie, au fost afectate localitățile Bacău, Onești, Gura Văii, Faraoani, Ungureni, Bogdănești, Nicolae Bălcescu, Pâncești, Oituz, Parincea, Horgești, Coțofănești, Buhoci, Tamași – a declarat Carmen Cioltan, purtător de cuvânt la Instituția Prefectului – Județul Bacău. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică în 11 localități.

Echipele E.On lucreau joi pentru remediera defecțiunilor în Gura Văii, Coțofănești, Buhoci și Tamași. Au fost afectate locuințe și obiective de interes public în Bacău, Gura Văii, Onești și Faraoani, unde s-a acționat la evacuarea apei cu echipe ale comitetelor locale pentru situații de urgență, ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău. La Faraoani a fost întrerupră circulația feroviară pe tronsonul Valea Seacă – Faraoani, în intervalul 21.20 – 22.00 și un teren Inter Regio care circula pe ruta București – Suceava a fost oprit în stație la Faraoani din cauza ploii torențiale. În satul Fundu Răcăciuni, DC 110 a fost afectat în proporție de 50%. Subprefectul Dorian Pocovnicu a fost joi dimineață în comunele Răcăciuni, Faraoani și Nicolae Bălcescu unde, împreună cu primarii Lucian Cheța, Adrian Solomon și Anton Șiler, a constatat la fața locului efectele precipitațiilor abundente din cursul nopții de miercuri spre joi. Joi au fost activate comisiile de evaluare, care vor pregăti pentru prima ședință a CJSU rapoarte cu valoarea pagubelor produse de intemperii”.

“Le solicit membrilor din comisiile locale pentru situații de urgență să rămână în stare de alertă, în condițiile în care informările meteo și hidro anunță în continuare ploi, descărcări electrice și grindină – a declarat subprefectul Dorian Pocovnicu. Prioritatea numărul 1 în intervenții trebuie să fie siguranța oamenilor. Apreciez ș mobilizarea celor de la E.On care, de această dată, au reușit să remedieze avariile provocate de furtuni într-un timp decent”.

Bacău: Copaci și bucăți de acoperiș căzute peste mașini

Ploaia torențială care a căzut miercuri seară peste municipiul Bacău a produs numeroase pagube în tot orașul. Însoțită de un vânt extrem de puternic, ploia a spart geamuri, a smuls părți din acoperișuri și a despicat ramuri groase din copaci. Practic, într-un sfert de oră, precipitațiile abundente au reușit să blocheze sistemul de canalizare, transformând străzile în adevărate canale pe care doar cei inconștienți aveau să se avânte. La un moment dat, cantitatea mare de apă căzută a făcut ca vizibilitatea să fie redusă la doi-trei metri. Cei pe care urgia i-a prins în trafic au fost nevoiți ca, preț de câteva minute, să se oprească și să avertizeze cu luminile de avarii până când ploia a început să dea semne de liniștire. Zeci de copaci au fost rupți ca niște bețigașe de vântul puternic care a suflat pe tot timpul căderii ploii. Din păcate, unii proprietari mai ghinioniști au avut surpriza să constate că autoturismele parcate în apropierea blocurilor au fost serios avariate fie de bucățile de plăci de azbest smulse de pe acoperișurile de pe clădiri, fie de crengile groase rupte de vijelie. În curtea Spitalului Județean, un vișin a fost pur și simplu retezat de la tulpină de vântoaică, a doua zi bolnavii și infirmierele culegând fructele de pe crengile căzute la pământ.

mai mult.. : http://www.ziaruldebacau.ro/2013/06/28/dezastru-dupa-furtuna.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.