spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Privatizarea CFR Marfă, bila albă pentru România la evaluarea FMI

- Advertisement -

Vânzarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de statul român la compania de transport feroviar CFR Marfă către omul de afaceri Gruia Stoica reprezintă una dintre sarcinile impuse prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), de care autorităţile de la Bucureşti s-au achitat cu succes.

Principalele precondiţii pentru încheierea acordului cu FMI au fost achitarea arieratelor de către autorităţile locale şi privatizarea CFR Marfă. Ţinta de arierate a fost îndeplinită. Totodată, vânzarea a 51% din acţiunile deţinute de statul român la CFR Marfă reprezintă, de asemenea, o ţintă îndeplinită, chiar dacă procedura de licitație a fost marcată de numeroase incidente.

Chiar dacă autorităţile de la Bruxelles au scos România din procedura de deficit excesiv, acesta fiind unul dintre criteriile de performanţă impus de finanţatorii internaţionali, Bucureştiul nu a reuşit să aducă manageri privaţi în fruntea companiilor de stat. Ultimul exemplu în acest sens îl reprezintă cazul managerului privat din fruntea Tarom, Christian Heinzmann, care a fost forţat să semneze zilele trecute terminarea mandatului în noiembrie, mai devreme cu trei ani.

Ieri, conducerea FMi a anunţat încheierea cu succes a acordului cu România, fapt care deschide calea către semnarea unei noi înţelegere cu instituţia financiară internaţională.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.