spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

În așteptarea turiștilor, proprietarii umflă chiriile pe litoral

- Advertisement -

Proprietarii locuinţelor de la malul mării profită din plin de venirea verii şi majorează chiriile, mizând pe interesul turiştilor care vor să îşi petreacă vacanţa pe litoral, dar nu au bani să stea la un hotel sau la o pensiune.

Din această cauză, chiriile din Constanţa sunt anul acesta considerabil mai ridicate comparativ cu 2012, potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro. Cele mai semnificative creşteri ale chiriilor se înregistrează în cazul apartamentelor cu două camere, care sunt cu aproape 30% mai mari faţă de 2012. Apartamentele cu două camere sunt şi cele mai căutate de turiştii care vor să petreacă vacanţa pe litoral.

Scumpiri estivale

Chiria medie lunară pentru un apartament cu două camere din Constanţa sare de 300 de euro în acest sezon estival. Spre comparaţie, în perioada similară a anului trecut, suma solicitată era, în medie, de 252 de euro pe lună.

În 2013, ofertele pornesc de la 180 euro/lună. Cele mai ieftine apartamente cu două camere scoase la închiriere sunt situate în zona Dacia. În această zonă, chiriile pornesc de la 180 de euro pe lună pentru o suprafaţă de 52 metri pătraţi. Atenţie însă! De cele mai multe ori, la acest preţ vorbim de locuinţe nemobilate.

Apartamentele cu două camere amplasate în apropierea gării din Constanţa pot fi închiriate în această vară cu cel puţin 200 de euro, cât este cea mai redusă chirie solicitată pentru o locuinţă cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi.
Pe segmentul apartamentelor cu două camere, presiunea cererii este suficient de mare, astfel încât chiriile practicate anul acesta de către proprietari să fie simţitor mai ridicate decât în 2012, depăşind 300 de euro.

Garsonierele, tot mai scumpe

De asemenea, şi tarifele pentru închirierea unei garsoniere au crescut anul acesta, cu 12%, comparativ cu 2012. Suma minimă cerută pentru o garsonieră se ridică la150 de euro, potrivit documentului citat. Garsonierele amplasate în centrul oraşului de la malul mării sunt mai ridicate. Astfel, pentru o garsonieră dintr-o zonă bună a Constanţei, proprietarii cereau o chirie medie de 217 euro la începutul acestei luni.

Cele mai ieftine garsoniere scoase la închiriere în oraşul de la malul mării costă 150 de euro pe lună. Spre exemplu, cu această sumă poate fi închiriată o garsonieră de 25 de metri pătraţi, situată la etajul doi din trei al unei vile din zona Dacia. În schimb, cu 170 de euro pe lună poate fi închiriată o unitate locativă de 21 de metri pătraţi, din zona Energia. Pe de altă parte, 180 de euro este chiria solicitată pentru o garsonieră confort 1 de 35 de metri pătraţi, complet mobilată şi utilată, amplasată într-un bloc nou din zona Tomis Mall.

3 camere la 350 de euro

În topul scumpirilor, pe locul al treilea se clasează chiriile pentru apartamentele cu 3 camere. Acestea s-au majorat cu aproape 10% în 2013, faţă de anul trecut, ajungând la peste 350 de euro. Astfel, chiria pentru un apartament cu 3 camere, confort 2, se ridică la cel puţin 200 de euro, în cazul unui imobil din zona Tomis III.

În zona ICIL, pentru un apartament de 68 de metri pătraţi, se solicită o chirie de 250 de euro pe lună, în timp ce o unitate locativă cu o suprafaţă utilă de 77 de metri pătraţi poate fi închiriată, în zona Trocadero, cu 270 de euro pe lună.

Apartamentele în regim hotelier, soluţia de sezon

Cei care nu vor să achite chiria pe o lună întreagă pot alege să locuiască într-un apartament închiriat în regim hotelier. Pentru un apartament cu două camere situat în zona Satului de Vacanţă, tariful porneşte 130 de lei pe noapte.

Un apartament cu trei camere, amplasat în zona Cazinoului din Constanţa, cu o suprafaţă utilă de 74 de metri pătraţi, poate fi închiriat cu 250 de lei pe noapte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.