spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

O nouă descoperire a procurorilor: judecătorul Vasile Curpăn cerea constant bani cu împrumut

- Advertisement -

– mai mulți apropiați ai judecătorului Vasile Curpăn (printre care și avocați) i-au dat acestuia bani cu împrumut, pe care nu i-a mai restituit

Cătălina CHIFU

Mai mulți martori audiați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău au declarat că judecătorul Sorin Vasile Curpăn obișnuia să ceară prietenilor și colaboratorilor sume importante de bani, sub formă de împrumut, pe care nu le-a mai restituit. Unul din cei care l-au “sponsorizat” pe Curpăn este avocatul Constantin Florentin Grădinaru, președintele Centrului Regional de Mediere Bacău. El a dat declarații la Parchet ca martor propus de Curpăn în apărarea sa, însă informațiile date de acesta i-au condus pe procurori la o altă concluzie – “comportamentul lui Vasile Sorin Curpăn este nedemn de un judecător”.

Reamintim că magistratul este cercetat penal, împreună cu Vasile Botomei, pentru mai multe infracțiuni printre care și înșelăciunea. Grădinaru le-a spus procurorilor că îl cunoaște pe Vasile Curpăn din 2011 și că de atunci, la solicitarea acestuia, i-a dat de mai multe ori sume de bani cu titlu de împrumut – în total circa 2.000 de lei, bani pe care judecătorul nu i-a mai restituit. “De altfel, ca urmare a cercetărilor efectuate, se reține ca o constantă în atitudinea magistratului judecător Curpăn Sorin Vasile de a împrumuta sume de bani și de a primi cadouri de la persoane cu care intră în contact, pe linie profesională sau amicală (avocatul Grădinaru Constantin Florentin, avocatul Juravle Ady și familia C.)” – se arată în rechizitoriul procurorilor. Avocatul Grădinaru este unul dintre coautorii care apar pe coperțile unor tratate juridice editate de judecătorul Curpăn. Întrebat dacă i-a dat bani cu împrumut magistratului, Grădinaru a răspuns sec: “Sub nicio formă” și ne-a închis telefonul. Avocatul din Neamț, Ady Juravle, nu a răspuns la telefon pentru a ne da o declarație pe această temă.

Magistratul, fals profesor universitar

Procurorii au mai depus la dosar o adresă a Universității “Mihail Kogălniceanu” din Iași, care a comunicat că judecătorul Sorin Vasile Curpăn “nu desfășoară activitate pedagogică cu funcția de profesor universitar”, așa cum a susținut acesta în repetate rânduri cu scopul de a le impresiona pe victimele înșelăciunii. Reprezentanții Parchetului continuă cercetările și față de Simona S, avocat în Baroul Iași, care a făcut parte din așa-zisa comisie de examinare organizată de Botomei pentru admiterea în avocatură a lui Sebastian C.

Legat de toate aceste acuzații, judecătorul Vasile Curpăn ne-a răspuns prin sms: “La fel ca și acest dosar, acele afirmații sunt nefondate. Trebuiesc dovedite acele afirmații”.

sursa: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/06/27/o-noua-descoperire-a-procurorilor-judecatorul-vasile-curpan-cerea-constant-bani-cu-imprumut.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.