spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Boală tropicală descoperită la o adolescentă din Galați. Clima în schimbare ar putea determina apariția a noi cazuri

- Advertisement -

O adolescentă dintr-un sat din județul Galați a fost diagnosticată cu dirofilaria repens, o boală tropicală extrem de rară la noi în țară a cărei apariție ar putea fi cauzată de schimbarea climei.

Adolescenta a fost internată la Spitalul de Pediatrie Sf. Apostol Ioan din Galaţi acuzând dureri la nivelul ochilui drept. Medicii au constatat că tânăra avea o formațiune tumorală la ochi, informează Agerpres.

‘S-a prezentat o adolescentă din mediul rural, care la nivelul inflamaţiei perioculare prezenta un parazit. Copilul prezenta dureri şi o inflamaţie care a apărut în decursul unei săptămâni’, a declarat dr. Rodica Mazilescu, oftalmolog la Spitalul de Pediatrie Galaţi.

La o analiză atentă, medicii au descoperit în formațiunea tumorală un parazit subţire, ca un fir de aţă, lung de 12-15 centimetri. Parazitul cauzează boala dirofilaria repens, o boală tropicală rară, dar tratabilă.

‘Această boală este una tropicală, care apare rar la noi în ţară. Clima care s-a schimbat foarte mult la noi în ţară a determinat creşterea cazurilor de dirofilarioze la noi în România’, a spus Rodica Mazilescu.

Pentru medici, cazul adolescentei din Galați este foarte curios. Cea mai plauzibilă explicație pentru apariția bolii este înțepătura unui țânțar care purta respectivul parazit.

Citiţi mai mult: Boală tropicală descoperită la o adolescentă din Galați. Clima în schimbare ar putea determina apariția a noi cazuri – Sănătate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/boala-tropicala-descoperita-la-o-adolescenta-din-galati-clima-in-schimbare-ar-putea-determina-aparitia-a-noi-cazuri-1044535.html#ixzz2XKnstH2V
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.