spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Nu doar americanii au avioane fără pilot! Vezi cum arată dronele românești

- Advertisement -

Compania privată TeamNet are în portofoliu trei avioane fără pilot (UAV), iar acestea au efectuat primele zboruri săptămâna trecută pentru colectarea de date în beneficiul unui proiect de cercetare academică referitor la evaluarea riscului de inundaţii pe cursul de apă al râului Bistriţa

„UAV-urile noastre sunt aparate de zbor uşor adaptabile pentru diferite misiuni, care livrează informaţii relevante, precise şi corect localizate, în timp real (…). În curând, în România, dar şi pe alte pieţe, cererea de tehnologie UAV din sectorul privat va creşte, pe măsură ce tot mai mulţi clienţi privaţi vor vedea beneficiile utilizării datelor oferite de astfel de avioane fără pilot”, a declarat Bogdan Nedelcu, vicepreşedinte Proiecte Strategice TeamNet.

Până pe 31 iulie, TeamNet va mai efectua încă şase misiuni cu UAV, toate fiind zboruri de colectare de date pentru proiecte de cercetare.

Sistemul UAV al TeamNet include trei avione fără pilot Hirrus, o staţie de control-comandă şi antene de emisie-recepţie. Aparatul are o autonomie de aproximativ trei ore, în funcţie de încărcătură, şi poate atinge viteze de peste 110 km/oră la altitudini de peste 2.500 metri. Operarea acestui tip de aparat nu afectează siguranţa traficului aerian civil.

Aparatul de zbor UAV Hirrus, staţia de control de la sol, mecanismul de orientare a antenelor şi rampa de lansare au fost proiectate şi construite în întregime de specialiştii companiei. Hirrus este un proiect în care TeamNet investeşte resurse de cercetare de peste doi ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.