spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Statele europene se luptă să scape de băncile naţionalizate

- Advertisement -

Executivul de la Madrid analizează toate opţiunile privind vânzarea a două bănci naţionalizate, Catalunya Banc şi NCG Banco, înainte ca valoarea activelor acestor instituţii de credit să scadă şi mai mult.

Guvernele europene care au naţionalizat instituţii de credit pentru a le salva de la faliment caută acum noi soluţii pentru a le face mai atrăgătoare în faţa unor potenţiali investitori. Aceasta, în condiţiile în care majorarea creditelor neperformante şi volatilitatea de pe pieţele financiare readuc în discuţie modul în care poate fi rezolvată criza sistemului bancar, informează Reuters.

În acest context, Ministerul Economiei din Spania a anunţat că analizează toate opţiunile privind vânzarea Catalunya Banc şi NCG Banco, bănci care au fost naţionalizate. Totuşi, pentru a le putea vinde, autorităţile madrilene ar trebui să pompeze şi mai multe fonduri în visteria acestora, consideră analiştii bancari. Mişcarea trebuie făcută rapid, înainte ca activele celor două bănci să se deterioreze şi mai mult, susţin surse bancare, citate de Reuters.

Se pare însă că executivul de la Madrid nu se grăbeşte să găsească un cumpărător.

„Cumpărătorii încearcă întotdeauna să dea impresia că lucrurile valorează mai puţin decât valorează ele de fapt. Suntem convinşi că aceste entităţi sunt valoroase. Trebuie să le vindem la momentul potrivit şi procesul trebuie să fie competitiv. Avem timp cinci ani de zile să rezolvăm această problemă, nu trebuie să ne grăbim. Ştiu că există câţiva care vor să facem asta rapid”, a declarat ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos.

Catalunya Banc şi NCG Banco deţin împreună sub 10% din piaţa spaniolă şi au beneficiat de cea mai mare parte a ajutorului european.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.