spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cea mai așteptată autostradă din România stârnește nemulțumiri

- Advertisement -

Nădlac. Drumul Arad -Nădlac a fost blocat. Din nou. Aceiaşi protestatari şi acelaşi motiv. Autostrada rupe în două terenurile agricole şi nu există nici un pasaj agricol care să permită accesul agricultorilor, scrie aradon.ro.

Agricultorii din Nădlac nu mai au acces la jumătate din terenurile lor. Din cele peste 12.000 ha, peste 6.000 sunt dincolo de autostradă. Pentru a ajunge la aceste terenuri, care sunt cele mai fertile, trebuie să ocolească 18 km, pe singurul pasaj peste autostradă din zonă, care este un drum judeţean şi nu o trecere pentru agricultori.

Tronsonul Nădlac-Pecica are pe cei aproximativ 20 de km doar un singur pasaj de trecere peste autostradă, asta în condiţiile în care, spun autorităţile locale, la 1 km distanţă, în vecini, în Ungaria, pe aproximativ 25 de km de autostradă există 6 pasaje pentru agricultori, tocmai pentru că şi zona respectivă este una agricolă. Gândul dintâi al proiectantului autostrăzii româneşti a fost bun pentru că, spun oamenii, iniţial, pasajul agricol era trecut în proiect, însă ulterior au fost făcute modificări pentru că nu au mai ajuns banii. Şi s-a renunţat… la pasaj.

SURSA: aradon.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.