spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Adjunctul lui Marga a demisionat și el de la ICR. Senatul a luat act de încetarea mandatului lui Marga

- Advertisement -

După ce Andrei Marga a demisionat ieri de la conducerea Institutului Cultural Român, astăzi și vicepreşedintele ICR Horia Gârbea a anunțat că a făcut un gest similar. Plenul Senatului a decis astăzi, prin vot, încetarea mandatului lui Marga.

UPDATE 2: Senatul a votat încetarea mandatului lui Andrei Marga și al lui Horia Gârbea și a decis revocarea din funcţie a vicepreşedintelui ICR Vladimir Simon.

UPDATE 1: Vicepreședintele ICR, Horia Gârbea, a anunțat că a demisionat și el, deși ieri declara că nu vede de ce ar face un asemenea gest.

Horia Gârbea a declarat astăzi pentru mediafax.ro, că şi-a depus de ieri demisia din funcţia de vicepreşedinte al ICR, după ce Comisiile pentru cultură şi buget-finanțe din Senat au decis să solicite revocarea din funcţie a preşedintelui şi a vicepreşedinţilor ICR. „Am decis să îmi dau demisia din această funcţie, pentru că deja comisiile din Senat hotărâseră revocarea mea. Eu am crezut că vom fi audiaţi, dar am înţeles că acest lucru nu se mai întâmplă. Domnul Marga îşi depusese şi el demisia. Mă aşteptam la nişte acuzaţii precise, la care pot să răspund fiind audiat”, a declarat acesta.

Revocarea lui Andrei Marga din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român se afla pe ordinea de zi a plenului Senatului în această dimineaţă, după ce Comisiile de cultură și buget-finanțe din Senat au cerut ieri demiterea acestuia, spunând că nu a prezentat Raportul de activitate al ICR pe anul 2012..

„Biroul Permanent a decis că se va redacta o hotărâre care va fi, din câte am înţeles, supusă spre discuţie plenului mâine dimineaţă. Mâine de la ora 9.00 va fi un plen special al Senatului”, a spus senatorul Georgică Severin, după şedinţa, de luni, a Biroului Permanent al Senatului.

Horia Gârbea, vicepreşedintele Institutului Cultural Român, a cărui revocare din funcţie a fost cerută luni de Comisiile reunite pentru cultură şi buget-finanțe din Senat, declara ieri că nu intenţionează să îşi dea demisia din funcţie, pentru că nu se simte cu nimic vinovat.

„Nu mă ştiu vinovat cu nimic. Noi suntem nişte individualităţi, care am făcut mai binele sau mai răul nostru. Eu mă aşteptam şi mă aştept să fiu întrebat, audiat, să ni se analizeze activitatea şi să răspundem de ea. Când am fost votaţi pentru numire, am fost votaţi individual. Când suntem votaţi pentru revocare, găsesc potrivit să fim votaţi la fel. Eu unul nu îmi dau demisia, nu mă ştiu cu nimic vinovat. Am făcut tot ce am putut mai bine şi mai departe să evalueze cine are calitatea. Eu nu îmi dau demisia din proprie iniţiativă. Dacă mă dau ei afară, să fie sănătoşi. Dar ar fi bine să îmi spună pentru ce, cu ce am greşit”, a declarat, pentru Mediafax, Horia Gârbea.

Citiţi mai mult: Adjunctul lui Marga a demisionat și el de la ICR. Senatul a luat act de încetarea mandatului lui Marga – Parlament > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/adjunctul-lui-marga-afla-azi-daca-va-fi-demis-din-fruntea-icr-1043043.html#ixzz2WYK6pwDt
EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.