spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un tata implora autoritatile sa-l ajute sa-si aduca in tara fiica ucisa in Italia

- Advertisement -

Un barbat din Bozieni, Saveni isi plange durerea, dupa pierderea fiicei, insa calvarul sau pare sa nu aiba sfarsit.  Dupa ce ca a ramas fara fiica sa, ucisa in Italia, acum indura alta suferinta: neputinta de a aduce trupul fiicei sale acasa. Omorata in Italia la 16 aprilie si descoperita la 20 aprilie, Florentina Boaru inca zace abandonata intr-o morga italiana.

Costel Boaru a solicitat sprijinul Presedintelui Consiliului Judetean Botosani, a trimis memorii la premierul Ponta si la presedintele Basescu, insa nimeni nu l-a ajutat pentru a aduce acasa trupul fiicei sale decedate.

Consulatul roman din Italia i-a raspuns ca nu se poate implica si ca nu dispune de fonduri pentru repatrierea tinerei omorata in Catania, Italia.
„Eu am aflat de toata nenorocirea asta de pe internet. Si asta la un timp dupa ce s-a intamplat nenorocirea. In Italia vuia toata presa, la noi – nimic. A fost omorata, bagata intr-un sac si aruncata ca un caine pe marginea unui lac. Se stia identitatea, varsta, semnalmente, tot. Ai nostri de la Consulat nu s-au implicat deloc. Macar sa ma fi instiintat ca am un copil mort in Italia. Dar nu, nu au schitat nici cel mai mic gest. Dupa ce am aflat si eu, am facut un memoriu pe care l-am trimis in Catania, la Consulat. In memoriu le-am spus ca am avut mai multe necazuri si am atasat si o ancheta de la Primarie din care reiesea ca nu am venituri. Le-am explicat ca, cu o luna inainte de nenorocirea asta, mi-a murit mama, soacra-mea sta la pat cu piciorul rupt… Le-am spus ca nu am cu ce, sa ma ajute sa o aduc acasa pe fata omorata in Italia. Am primit raspuns in care mi s-a spus ca ei nu se pot implica si ca nu sunt fonduri. Dar sa imi spuna ceva despre ancheta, daca au prins criminalul sau nu si ce s-a intamplat acolo, nu au spus nimic”, a declarat Costel Boaru.
Din pacate, nici autoritatile romane nu au putut sa-l ajute pe barbat, care incet-incet incepe sa se obisnuiasca cu ideea ca nu va avea un mormant unde sa-si planga fiica.
„Eu am fost si la domnul Turcanu, seful de la Consiliul Judetean, sa ma ajute sa imi aduc fata acasa. Mi-a promis ca se rezolva. Pe urma a spus ca nu se poate, ca nu are cadrul legal si s-a terminat cu ajutorul. Am trimis memoriu si la domnul Ponta, am trimis si la domnul Basescu, dar nu am primit niciun raspuns, nimic”, a mai spus Costel Boaru.
Potrivit presei italiene, tanara a fost omorata in seara zilei de 16 aprilie 2013 si a putut fi identificata datorita unui fluture ce il avea tatuat pe umar, asemeni asasinului Cosimo de Luca. (Danut Rotariu)

sursa: http://evbt.ro/Articol/Evenimente/2013-06-17/Un+tata+implora+autoritatile+sa-l+ajute+sa-si+aduca+in+tara+fiica+ucisa+in+Italia.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.