Egalitatea între sexe nu sta în picioare atunci când vine vorba despre alimentatie. Este scris în codul genetic al barbatilor sa fie mai ososi, mai musculosi, iar consumul de alimente este direct proportional cu energia consumata.
“În primul rând, este vorba despre numarul de calorii pe care un barbat trebuie sa le consume fata de femei(cu 500 kcal, în medie, în plus, pe zi). Apoi alimentatia unui barbat trebuie sa fie preponderent proteica datorita masei musculare mai mari. Trebuie sa manânce si ceva mai multe grasimi si mai putini carbohidrati. Arderile mai intense necesita minerale mult mai multe (Fier, Zinc, Magneziu, Cupru) si în cantitati mai mari. Acestea intra în componenta enzimelor implicate în diverse metabolisme. Si consumul de apa ar trebui sa fie mai mare la barbati, ar trebui sa bea cu 50 % mai multa apa mai mult decât femeile, în medie”, afirma Stefan Ionut, consultant în nutritie la YorkTest din Bucuresti. Nu doar cantitatea de mâncare consumata face diferenta. Exista anumite alimente care le sunt recomandate în mod special barbatilor. Iata zece foarte importante.
1. Carne de vita sau porc, în loc de pui
O friptura, de preferat facuta pe gratar, împreuna cu o garnitura de cartofi, de evitat cei prajiti, reprezinta pentru orice barbat o mâncare imposibil de refuzat. Nu necesita mari abilitati de bucatar si este un fel de mâncare ce contine multe proteine, necesare persoanelor care consuma multa energie pe parcursul zilei sau care depun efort fizic. Desi contine putin mai multa grasime decât carnea de pui, carnea rosie este o sursa foarte buna de leucina, un aminoacid folosit în special de catre ficat, tesutul adipos si mai ales ajuta la “constructia” muschilor.
2. Orezul tine la distanta kilogramale
Orezul este o sursa importanta de fibre si este usor de preparat împreuna cu alte alimente
nutritive. Puteti adauga cuburi de carne, spanac sau chiar ananas lânga orez. Exista orez brun, alb, integral sau salbatic. Cel mai recomandat este cel brun, dar daca nu va place textura lui, îl puteti amesteca cu cel alb. Exista dovezi stiintifice care arata ca orezul brun, dar si alte cereale integrale, va pot ajuta sa va mentineti o greutate normala, importanta pentru a reduce riscul unor boli de inima sau diabetul de tip doi.
3. Oua pentru fier si proteine
Ouale contin luteina, proteine si fier. Nu lipsesc nici vitaminele A, B1, B2, au cea mai mare cantitate de albumine. Desi oul este o sursa de colesterol, este foarte important în alimentatia unui barbat.
4. Legume verzi sau portocalii
Nutrientii care se regasesc în legume stimuleaza sanatatea celulelor si protejeaza împotriva cancerului. Cercetari recente au dus la descoperirea unei grupe noi de substante numite fitochimicale, care se gasesc numai în vegetale. Practic, fiecare leguma contine o anumita fitochimicala. Exista multe tipuri diferite de fitochimicale si cel mai bun mod de a obtine o varietate este sa manânci legume de diferite culori. Au un rol important în protectia organismului contra bolilor, neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, responsabili de cancer, si scad presiunea sangvina. Legumele portocalii, cum ar fi morcovii sau dovleacul, au efecte benefice pentru prostata, iar cele verzi (spanac, salata) ajuta pentru o vedere mai buna.
5. Cartof copt reduce la tacere radicalii liberi
Cartofii copti sunt consistenti si usor de pregatit. Contin o cantitate surprinzator de mare de vitamina C, un antioxidant care actioneaza împotriva radicalilor liberi din organism, care pot deveni daunatoare daca ajung la un nivel ridicat.
5. Lactatele ajuta masa musculara
Lapte, iaurt, smântâna – reprezinta surse de leucina si aminoacizi necesari pentru constructia masei musculare. O recomandare inedita ar putea fi iaurtul grecesc deoarece este mai consistent si are un gust placut. În componenta iaurtului se gasesc proteine, potasiu, plus o serie de bacterii foarte bune pentru o digestie sanatoasa.
6. Fructe de mare pentru o viata sexuala mai buna
Crustaceele si alte tipuri de fructe de mare sunt bogate în zinc, important pentru inima, muschi si pentru îmbunatatirea vietii sexuale. Deficienta de zinc din corp face ca sperma sa fie de o calitate slaba si poate cauza infertilitate. Daca nu esti fan al fructelor de mare, nucile si semintele sunt o alternativa excelenta pentru rezervele de zinc de care corpul tau are nevoie.
7. Pestele protejaza inima
Grasimea din peste, cum ar fi somonul, este o sursa de acizi grasi omega 3, care protejeaza împotriva bolilor de inima, unele tipuri de cancer si artrita. Pentru a reduce riscurile unei boli de inima, este recomandat consumul de peste cel putin doua ori pe saptamâna.
8. Produsele din soia scapa barbatii de cancer la prostata
Cea mai buna protectie împotriva cancerului de prostata, conform unui studiu efectuat cu voluntari din peste 40 de tari, este consumul produselor din soia. Aici este inclus tofu, supa miso (preparat specific japonez) si laptele de soia. În tarile din Asia, oamenii manânca de 90 de ori mai multe produse alimentare din soia decât cei din Statele Unite sau Europa. În aceleasi tari din Asia, cancerul de prostata este mult mai rar întâlnit.
9. Fructe: cirese, avocado, banane, fructe de padure
Ciresele si sucul de cirese pot avea efecte asemanatoare unor medicamente anti-inflamatorii. Chiar daca este bogat în grasimi, avocado poate reduce nivelul colesterolului. Banana este benefica ca are mult potasiue, extrem de important pentru contractiile musculare si rezistenta oaselor. O cantitate suficienta de potasiu în corp ajuta si la scaderea tensiunii arteriale.
Fructele de padure stimuleaza atât creierul cât si muschii. Contine atioxidanti din plin, reducând riscul diferitelor tipuri de cancer, iar studiile au demonstrat ca îmbunatatesc memoria si functionarea creierului.
10. Ciocolata ajuta erectia
Circulatia sângelui se îmbunatateste în urma consumului de ciocolata. Barbatii care au teniunea mica, pot avea probleme erectile. Consumul exagerat de ciocolata duce la
îngrasare, asa ca doza zilnica recomandata trebuie limitata la 30 de grame.
Sursa: http://www.doctorulzilei.ro/top-zece-alimente-esentiale-pentru-sexual-tare/