spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Statul pregăteşte măsuri dure la achiziţia de teren agricol

- Advertisement -

Ministerul Agriculturii lucrează la un proiect de lege ce va reglementa piaţa funciară din ţară. Oficialii susţin că vor introduce prevederi pentru a împiedica tranzacţiile speculative, dar încă nu se ştie clar care vor fi acelea.

„Proiectul de act normativ privind reglementarea pieţei funciare din România este în curs de elaborare în cadrul Ministerului Agriculturii. Precizăm că în textul proiectului sunt prevederi care vor duce la evitarea apariţiei tranzacţiilor speculative cu terenuri”, a răspuns Ministerul Agriculturii la o solicitare ECONOMICA.NET.

Până acum, la Agricultură s-au creionat deja câteva prevederi care ar putea fi inserate în actul normativ privind fondul funciar. Un draft cu propuneri a ajuns deja pe masa organizaţiilor profesionale, pentru propuneri.

” Până acum nu s-a luat nicio decizie clară. Ce măsuri vor fi adoptate este imposibil să spun acum. Pot doar să precizez ce considerăm noi că se poate face. Eu cred că persoana (fizică n.red) care cumpără ar trebui să aibă studii de specialitate, dar nu mă refer la o facultate în domeniu. De asemenea, cred că ar trebui să aibă experienţă în domeniu, pentru că la persoanele fizice este diferit faţă de cele juridice. Persoanele juridice au angajaţi ingineri agronomi. De asemenea, cred că nu trebuie schimbat domeniul de activitate timp de 20 de ani de la achiziţionarea terenului şi nici proprietarul nu ar trebui să se schimbe pentru 10 ani„, a declarat pentru ECONOMICA.NET Dumitru Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii. În ceea ce priveşte limitările ce vor fi impuse prin lege, Botănoiu susţine că nu s-au stabilit încă variantele. „Referitor la limitări, deocamdată nu am stabilit nimic referitor la cât se poate cumpăra pe  familie”, a mai spus oficialul Ministerului.

Citiţi mai mult AICI.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.