spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Avocatul Cristian Cojocaru acuză ascunderea unor probe în dosarul uciderii lui Valeriu Damian

- Advertisement -

Acuzații grave la adresa Parchetului de pe lângă Tribunal au fost lansate de unul dintre avocații angajați în dosarul privind asasinarea omului de afaceri Valeriu Damian. Cristian Cojocaru, apărătorul lui Victor Dragoș N. (aflat în arest pentru instigare la omor), i-a acuzat pe procurori că nu pun la dispoziția judecătorilor probe importante, ci doar ce consideră aceștia că este important în susținerea ipotezelor. Acuzațiile au fost făcute în mod public, în fața completului de judecată de la Curtea de Apel care a judecat, ieri, recursul la propunerea de menținere a arestului preventiv.

“Nicușor Ghenadi, care este autorul moral al infracțiunii, este în stare de libertate. Clientul meu, Victor Dragoș N., se află în arest în baza unui articol de presă. Nu există probe împotriva lui. Nici din cele două declarații date de denunțătorul din Ucraina și de Ghenadi nu reiese participarea lui N. Mai grav este că multe probe, conversații, nu sunt puse la dispoziție de către Parchet. Una dintre declarațiile lui Ghenadi a fost ruptă. Alte probe și monitorizări ale SRI ale lui Ghenadi, Victor Dragoș N. și Mihăiță M., care se află la dosarul Parchetului, nu au fost depuse la dosarul din instanță. Aici a fost depus doar ce vor ei să știți. Ghenadi oricum spune ce este să spună” – a reclamat Cojocaru. El a mai acuzat că inculpații sunt ținuți degeaba în arest, până se lămuresc procurorii ce ipoteză să urmeze. “Organele de urmărire penală au detalii privind deplasarea și întâlnirile dintre inculpați anterior arestării, detalii pe care nu le-am găsit în dosarul instanței” – ne-a declarat avocatul Cristian Cojocaru. Procurorul de ședință a evitat să răpundă acestor acuzații. A menționat doar că “sunt probe, nu doar indicii privind săvârșirea acestor fapte. Este posibil ca aceste persoane (arestate, n.r.), în urma judecării să fie declarate nevinovate. Nu e nicio problemă. Nu înseamnă că s-a făcut o greșeală. Este doar o dovadă că, după administrarea probelor, s-a ajuns la altă concluzie”, a explicat, senin, procurorul.

Felix Bănilă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal: “Nu vreau să răspund la aceste acuzații. E o pledoarie avocațială făcută în sala de judecată. Nu intrăm în polemică. Tot dosarul, cu toate probele, e la instanță. Dacă vorbim de activitățile cu caracter secret (monitorizările SRI, n.r.), într-adevăr acestea nu pot fi făcute publice.”

mai mult: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/06/13/avocatul-cristian-cojocaru-acuza-ascunderea-unor-probe-in-dosarul-uciderii-lui-valeriu-damian.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.