spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Mașina care merge cu aer, anunțată pentru 2016 la conferința “Calitatea aerului și mediul urban”

- Advertisement -

Ieri, Centrul de Afaceri și Expozițional “Mircea Cancicov” (CAEx) Bacău a organizat, în parteneriat cu Agenția de Protecție a Mediului (APM) Bacău, o conferință cu tema “Calitatea aerului și mediul urban”. Desfășurată cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, în cadrul Săptămânii Verzi (Green Week), acțiunea a beneficiat de prezența a numeroși invitați din partea administrației publice locale, a ONG-urilor, universităților, instituțiilor publice, operatorilor economici, precum și a altor entități interesate de calitatea aerului în mediul urban. “Încercăm să conștientizăm opinia publică – a declarat Corneliu Pricope, directorul CAEx Bacău – de ceea ce se face în acest domeniu în prezent, de soluțiile pentru viitor, de implicarea unor organizații, entități, autorități locale pe acest domeniu. Ne dorim să permanentizăm astfel de întâlniri”.

Specialiștii de la APM Bacău au oferit date privind calitatea aerului în județ, în vreme ce reprezentanți ai CET Bacău au explicat noile tehnologii folosite, respectiv grupurile de cogenerare puse în funcțiune la centrală prin care au fost reduse considerabil emisiile de noxe. Totodată, au fost făcute și prezentări în privința soluțiilor inovative din punct de vedere tehnologic din domeniul auto, respectiv motoarele hibride care reduc emisiile de dioxid de carbon în atmosferă. “Vorbim de tehnologii care sunt cercetate – a declarat Iulian Diaconu, reprezentantul unui cunoscut dealer auto local -, implementate și viabile economic, precum și tehnologii care urmează să apară.

Mai mult: http://www.ziaruldebacau.ro/2013/06/06/masina-care-merge-cu-aer-anuntata-pentru-2016-la-conferinta-calitatea-aerului-si-mediul-urban.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.