spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Așa arată o mașină al cărei preț, fără taxe, este de 2,2 mil. euro

- Advertisement -

Cel mai recent derivat al vestitului model Zonda produs de mica firmă Pagani este disponibil pentru clienți. Mai exact pentru un singur client pentru că doar un vehicul dintre cele cinci programate să intre în producție a rămas nevândut.

Prezentat de Pagani cu ocazia evenimentului anual „Vanishing Point 2013”, noul model Zonda Revolution este doar o evoluție a deja cunoscutului Zonda însă una care, conform estimărilor, ar trebui să atingă 100 km/h în mai puțin de 3 secunde. Pentru ca acest rezultat să fie posibil, inginerii de la Pagani au dotat mașina cu un propulsor V12 de 6 litri de origine Mercedes-Benz AMG. Această uzină de forță dezvoltă nu mai puțin de 789 CP, cu 49 CP mai mult decât cea amplasată pe Zonda R, cel mai rapid model de până acum al mărcii.

Performanța impresionantă are drept cauză și reducerea greutății mașinii cu circa 34 kg prin utilizarea materialelor compozite. Întreaga caroserie este realizată dintr-un aliaj de carbon și titan, greutatea totală ajungând astfel la numai 1.070 kg, adică foarte aproape de cea a unui Volkswagen Polo.

Pentru a controla revărsarea de forță venită de la propulsor, Zonda Revolution are în dotare o cutie de viteze secvențială cu șase trepte care poate schimba rapoartele în nu mai mult de 20 de milisecunde. De asemenea, conform datelor furnizate de producător, mașina este echipată cu un sistem de control al tracțiunii Bosch, cu frâne Brembo și chiar cu un sistem DRS (Drag Reduction System) asemănător celor utilizate în Formula 1.

Pentru plăcerea de a ajunge în mai puțin de trei secunde la 100 km/h la bordul unui Pagani Zonda Revolution, clienții trebuie să plătească nu mai puțin de 2,2 milioane de euro, fără taxe. Interesant este că patru dintre cele cinci vehicule de acest fel programate să intre în producție au fost deja comandate, doar unul singur fiind încă disponibil pentru pasionați.

sursa: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/asa-arata-o-masina-al-carei-pret-fara-taxe-este-de-22-mil-euro-182888.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.