spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Înfiorător! Sinucideri în serie la Iaşi. Patru morţi în patru zile

- Advertisement -

Stigmatizarea, lipsa banilor sau problemele sentimentale împing adeseori oamenii spre gesturi necugetate.

Decepţiile din dragoste au făcut ca, în doar câteva zile, patru persoane să îşi încheie socotelile cu viaţa. Din diferite motive, despărţirea, sentimentele neîmpărtăşite sau certurile cu partenerul de viaţă au fost suficiente pentru ca viaţa să nu mai aibă rost. Un elev, doi studenţi şi o femeie căsătorită şi-au luat viaţa, iar o adolescentă se află pe patul de spital, după o aruncare de la etajul al treilea al blocului în care locuia. Acestor cazuri li se adaugă peste zece tentative de sinucidere din diverse motive. Oricâtă durere ar fi existat, psihologii şi medicii psihiatri spun că există remedii care pot alunga întunericul din minţile sinucigaşilor. Tratamente se dau, însă nu atât de uşor, iar de cele mai multe ori, tinerii cu probleme preferă să moară decât să ceară ajutor. Şi nu pentru că viaţa chiar şi-a pierdut orice gust, ci pentru că, adesea, ruşinea, teama de a afla cei apropiaţi sau chiar lipsa banilor fac ca majoritatea cabinetelor psihologice, unde pot beneficia de psihoterapie, să rămână goale.

Fostă studentă la Medicină, spânzurată în baie

Cinci relaţii nereuşite şi cinci victime ale suicidului. Cel mai recent caz de siucid este al unei tinere de 29 de ani, care locuia singură într-un bloc de pe strada Codrescu. Luni seara, în jurul orei 21.30, îngrijorată că nu mai răspunde apelurilor telefonice, sora tinerei a intrat în casa acesteia şi a găsit-o spânzurată în baia locuinţei, cu o curea. Îngrozită, aceasta a încercat să o dea jos din laţ, dar nu a reuşit, şi a sunat la poliţie. Imediat, la faţa locului a venit şi un echipaj SMURD. Tânăra care a decedat se numeşte Alina Maria Niga şi vecinii acesteia au spus că apartamentul în care locuia îi aparţinea. De asemenea, aceştia bănuiesc că s-a sinucis din dragoste. „Mai venea cu un băiat acasă şi în ultima perioadă era cam supărată. Avea şi de ce. Avea datorii mari la întreţinere iar curentul era tăiat din cauza neplăţii“, a spus o locatară. Tânăra era originară din Câmpulung Moldovenesc şi avea datorii la întreţinere de aproximativ 40.000 de lei, iar în casă nu avea curent electric de câteva luni de zile. De asemenea, poliţiştii au găsit apartamentul răvăşit, şi bănuiesc că fata a avut un acces de furie înainte de a se sinucide. Poliţiştii au precizat că au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă şi au început cercetările. „În acest caz, corpul tinerei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) unde va fi făcută autopsia. Cercetările continuă, dar nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei infracţiuni“, a declarat Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Tânăra a fust înscrisă între anii 2005 şi 2009 la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF), dar în anul patru a renunţat. Apoi, aceasta s-a înscris la Facultatea de Biologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, dar a renunţat după un an.

„Un echipaj SMURD a mers la faţa locului. Nu era indicaţie de resuscitare, pentru că tânăra decedase deja. Trupul acesteia a fost dus la Institutul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei“, a declarat conf.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef la UPU-SMURD.

Mai mult: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/infiorator-sinucideri-in-serie-la-iasi-patru-morti-in-patru-zile–11776.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.