spot_img
25.6 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune. Sunt vizaţi Sorin Duducea, directorul DGFP Mehedinţi şi comisari de la Garda Financiară

- Advertisement -

Mai multe percheziţii au loc în Olt, Dolj şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3 milioane euro, în care sunt vizaţi şi directorul Direcţiei de Finanţe Mehedinţi, comisari de la Garda Financiară Mehedinţi şi fostul director al Direcţiei de Drumuri Mehedinţi Sorin Duducea.

Procurorii DIICOT spun că gruparea specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani şi vizată de descinderile din Mehedinţi, Dolj şi Olt a creat un prejudiciu de peste 2,2 milioane euro, fiind sprijinită de un comisar şef al Gărzii Financiare Mehedinţi şi de un director de la Direcţia de Finanţe.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane şi specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Miercuri dimineaţă au avut loc 24 de percheziţii domiciliare în Mehedinţi (21), Dolj (1) şi Olt (2), la locuinţele persoanelor suspectate în acest caz, precum şi la sediile unor societăţi comerciale.

Conform sursei citate, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizând mai multe societăţi comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 de lei, pentru care au dedus ilegal TVA şi au diminuat impozitul pe profit.

„Activitatea infracţională a fost sprijinită de către un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi şi un director executiv în cadrul DGFP Mehedinţi. Prejudiciul  cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depaşeste suma de 2.200.000 de euro„, mai spun procurorii DIICOT.

În acst caz, vor fi duse la audieri la DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova un număr de 21 de persoane.

Surse din rândul anchetatorilor declarau corespondentului MEDIAFAX că printre persoanele vizate în acest dosar ar fi şi directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Mehedinţi, Violeta Crăciun, dar şi mai mulţi comisari de la Garda Financiară Mehedinţi.

mai mut: http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-intr-un-caz-de-evaziune-sunt-vizati-sorin-duducea-directorul-dgfp-mehedinti-si-comisari-de-la-garda-financiara-10927979

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.