spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Sinistratii din Husi au primit banii de la Guvern

- Advertisement -

SUSTINERE Ieri, la sediul Asistentei Sociale din Husi, familiilor sinistrate li s-au înmânat cei 5000 de lei, de fiecare, acordati de Guvern, drept ajutor deurgentã. Oamenii s-au bucurat pentru acest spijin, dar si-au exprimat speranta ca, asa cum li s-a promis, sã beneficieze de amenajarea unor locuinte sociale. De asemenea, proprietarii apartamentelor de la etajul III al blocurilor incediate, solicitã si ei o mânã de ajutor, plângându-se cã au rãmas fãrã acoperis, iar prin tavan le plouã.

Ca urmare a interventiilor fãcute de prefectul Radu Renga la Guvern si în baza anchetelor sociale efectuate de AJPIS Vaslui, pentru cele sase familii sinistrate, a fost aprobatã, pe 15 mai, suma de 30.000 lei, sub forma de ajutor de urgentã. Iatã cã, ieri, banii au ajuns la beneficiari! „Guvernul a reactionat repede, în fata situatiei acestor familii si este de apreciat acest lucru. Cei 5000 de lei reprezintã un ajutor bãnesc, important într-o asemenea situatie, când cei în cauzã au nevoie, mai înainte de toate, de lucruri de primã necesitate. Niciunul dintre ei nu a mai rãmas cu nimic si orice ajutor este binevenit”, a spus Sorin Prepelitã, directorul Agentiei Judetene de Plãti si Inspectie Socialã (AJPIS) Vaslui.

„De noi nu mai spune nimeni, nimic”!

Aproape la fel de necãjiti ca si vecinii lor de la mansardã, se considerã si proprietarii apartamentelor de la etajul III, din blocurile incediate, din strada N. Cisman. Ei se plâng cã focul a pârjolit totul deasupra lor, rãmânându-le apartamentele fãrã acoperis. „Ieri, când a fost ploaia, ne-a plouat în apartamente. Am pus o gãleatã, nu aveam ce face. Si nu ne întreabã nimeni, nimic. De noi s-a uitat. Asteptãm sã vedem cum se va lua cenusa de acolo de sus, ca sã putem sã vedem cum facem, împreunã, sã ne protejãm locuintele. Stãm cu fricã, atunci când anuntã la meteo cã va ploua”, s-au plâns acestia. Numai cã la mansarda unde a fost incendiul, deocamdatã, spun proprietarii, nu se pot înlãtura urmele focului, deoarece se asteaptã un expert în constructii, care sã evalueze situatia în ceea ce priveste modul în care a fost fãcutã mansarda. „Îi întelegem si pe vecinii nostri, sãracii. Dar nu putem face curãtenie, pentru cã trebuie sã vinã expertul. Problema este cã noi acum cãutãm proiectul pe baza cãruia ni s-a vândut apartamentele, dar nu prea vrea sã ni-l dea nimeni. Pe baza lui, comparând ceea ce scria în acte, cu ceea ce va constata expertul, sã obtinem un raport, cu care sã mergem în instantã”, au spus familiile afectate de incendiul produs pe 11 mai, la Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.