spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Familia groazei: si-au abandonat cei trei copii

- Advertisement -

SÃRÃCIE O familie din comuna Iana a solicitat autoritãtilor locale sã vinã si sã le ia cei trei copii, pentru cã nu au cu ce sã-i hrãneascã. Lucrurile nu sunt departe de adevãr, însã sunt cu mult mai grave. Sotii Cosieru se certau mai tot timpul din cauza problemelor sociale si de multe ori ajungeau la violentã. De fiecare datã dupã aceste conflicte, cei doi plecau de acasã si reveneau abia peste câteva zile. În tot acest timp micutii, cu vârste cuprinse între trei sãptãmâni si doi ani si patru luni, rãmâneau singuri, în grija bunicii. Noroc de vecini cã mai veneau din când în când cu o farfurie de mâncare! Reprezentantii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui i-au gãsit pe copii într-o stare greu de imaginat. Ei au fost preluati si gãzduiti la centrul din Bârlad.

Nu vor sã mai audã de copii

Cosmarul a trei copilasi din comuna Iana s-a încheiat marti, a treia zi dupã Paste, când reprezentantii DGASPC Vaslui i-au scos din familie, în urma unei anchete sociale. Cazul a fost monitorizat de ceva vreme de Serviciul de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei comunei Iana. Ionut Adrian Totolici, primarul comunei, a ajutat familia Cosieru în mai multe rânduri, si a fãcut tot ce i-a stat în putintã pentru a ameliora relatia între soti. „Sotul a venit la mine si mi-a spus cã sotia a plecat de acasã de câteva zile si nu mai vrea sã stie de copii. Era disperat cã nu are cu ce sã-i hrãneascã si vroia sã-i încredinteze statului. Am chemat-o si pe sotie si ea a spus cã e de acord cu acest lucru. Am încercat sã-i împac spre binele celor mici însã nici nu au vrut sã audã. Au dat o declaratie cã vor sã renunte la copii si apoi am chemat reprezentantii DGASPC Vaslui. Este o familie cu probleme sociale, fãrã venituri. Fiecare dintre soti munceste pe unde apucã si cu chiu cu vai se descurcã. I-am ajutat cât am putut însã dacã nu existã interes si din partea lor noi nu avem ce face”, a declarat Ionut Adrian Totolici, primarul comunei Iana. Viorel Cosieru a ispãsit cinci ani de închisoare pentru infractiune de tâlhãrie. De când a revenit acasã nu a mai creat probleme. În schimb, are patima alcoolului si când se îmbatã recurge la violentã. Si-a bãtut sotia în mai multe rânduri, iar aceasta a plecat de acasã cu gândul sã nu se mai întoarcã. A revenit pentru copii, cu gândul cã Viorel îsi va reveni si va face tot posibilul sã le fie cât mai bine. Nu au casa lor, dar locuiesc la bunica lui, o femeie cu anumite probleme de sãnãtate. Si el a mai plecat de acasã în câteva rânduri fãrã sã-i pese cã cei mici nu au ce mânca si cu ce se îmbrãca.

Sansa copiilor, pãrintii adoptivi

Sesizati de cãtre asistentii sociali din cadrul Primãriei Iana, reprezentantii DGASPC Vaslui au venit pentru a efectua o anchetã la domiciliul familiei Cosieru. Marti, a treia zi de Paste, copilasii au fost preluati si dusi la centrul din Bârlad. „Copiii au fost identificati în situatie de risc, cu pãrinti care nu dispun în prezent de abilitãti parentale. Sunt sanse ca micutii sã cunoascã o familie adoptivã, o familie adevãratã, unde se vor bucura de toate lucrurile specifice vârstei”, a declarat psihologul Ionel Brãtianu, seful Centrului de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat, din cadrul DGASPC Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.