spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

De ce ar trebui să lăsaţi la soare ciupercile, înainte să le consumaţi

- Advertisement -

Ciupercile contin toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie pentru o bunã functionare. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D si zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, însã, de carne, ciupercile sunt mult mai usor de digerat.

Un alt beneficiu important al ciupercilor este cã pot înlocui cu succes suplimentele de vitamina D. O conditie importantã, însã este sã fie expuse razelor ultraviolete pentru o jumãtate de orã înainte de a fi mâncate.

La fel ca organismul uman, ciupercile transformã razele ultraviolete în vitamina D. Din fericire, ciupercile nu-si pierd proprietãtile atunci când sunt gãtite.

Conform mai multor studii publicate în ultimele luni în New England Journal of Medicine vitamina D are un rol important în prevenirea unor boli ca scleroza multiplã, anumite tipuri de cancer si boli cardiovasculare. În plus, este deja cunoscutã pentru proprietatea sa de a ajuta organismul sã asimileze calciul foarte important pentru întãrirea oaselor.

Vitamina D mai poate fi asimilatã, de asemenea, si din alimente ca: pestele gras, ouãle si brânzeturile.

Doza zilnicã de vitamina D recomandatã pentru adulti este de 2000 de unitãti, iar o portie de ciuperci contin aproximativ 400 de unitãti.

doctorulzilei.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.