spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cătălin Voicu a fost transferat, luni noaptea, de la Spitalul Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova

- Advertisement -

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost transferat luni noaptea de la Spitalul Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova, au precizat pentru gândul reprezentanţii spitalului penitenciar. Voicu a fost condamnat luni seară la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul DNA în care a fost acuzat de corupţie la nivel înalt.

Când s-a dat sentinţa, se afla în spital

Fostul senator PSD nu s-a prezentat la proces, invocând prin avocaţi diverse boli. După ce Curtea Supremă a emis mandatul de executare, luni noaptea, la ora 1:30, Cătălin Voicu a fost transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova, unde va sta câteva zile până când medicii vor constata că este sănătos şi poate fi cazat într-o celulă normală.

Curtea Supremă a dispus condamnarea lui Cătălin Voicu la 7 ani de închisoare. Iniţial, fusese condamnat la 5 ani de închisoare. Omul de afaceri Marius Locic a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Fostul judecător Florin Costiniu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Aceeaşi pedeapsă i-a fost aplicată şi lui Costel Căşuneanu.

La ultimul termen din dosar, Voicu a lipsit şi a susţinut prin avocaţi că ar fi grav bolnav. Iniţial, avocaţii au argumentat că acesta suferă de o gravă boală la inimă. Instanţa a dat citire fişelor medicale, care spuneau tocmai opusul, şi anume că Voicu nu are nici o afecţiune la inimă.

Ulterior, la instanţă a venit senatorul Şerban Nicolae, prietenul şi avocatul lui Voicu. Acesta a adus un document de la Spitalul Floreasca. Nicolae a declarat că Voicu ar fi suspect de cancer la colon. Medicul Mircea Beuran, şeful Clinicii de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca, a găsit însă un alt diagnostic: rectoragie. Cea mai comună cauză a acestei afecţiuni sunt hemoroizii. În orice caz, Cătălin Voicu va fi tratat de Spitalul Penitenciar Rahova, până când medicii vor constata că acesta poate fi cazat într-o celulă obişnuită. De altfel, Cătălin Voicu a petrecut deja un an şi jumătate din pedeapsă, fiind arestat preventiv.

Marius Locic a venit la Arestul Poliţiei Capitalei din proprie iniţiativă

Marius Locic, condamnat şi el la închisoare cu executare în acelaşi dosar, s-a prezentat la Arestul Poliţiei Capitalei din propria iniţiativă.

Procurorii afirmă că, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu, „prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator”, ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

gandul.info

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.