spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Oltchim se destramă! Unde pleacă vedetele

- Advertisement -

Prima „dezertare” oficială din lotul campioanei României e cea a frantuzoaicei Allison Pineau, dar majoritatea „galacticelor” se pregătesc să părăsească gruparea vâlceană

La aproape o săptămână de la victoria inutilă de la Veszprem, Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut prima jucătoare. Venită anul trecut de la Metz Handball, Allison Pineau şi-a reziliat contractul cu gruparea vâlceană şi s-a întors acasă.

Oficial, franţuzoaica va urma un program de recuperare, după recidiva de la genunchiul stâng. Neoficial, pentru a-şi face bagajul pentru Skopje, Pineau urmând să evolueze din sezonul viitor la ŽRK Vardar, echipă pentru care ar fi semnat deja Jovanka Radicevici şi Andrea Lekici, două dintre supervedetele echipei Gyor Audi ETO. „Am reziliat contractul de comun acord şi a plecat deja din Râmnicu Vâlcea. Nu-i cunosc destinaţia viitoare, unde va juca, dar când am condus-o la aeroport mi-a spus că e posibil să meargă la Vardar Skopje”, a spus ieri Andrei Luca, vicepreşedintele grupării vâlcene.

„Ne cerem noi iertare, Kati”

EVZ vă prezintă mai jos o situaţie a jucătoarelor de la Oltchim şi viitoarele lor destinaţii. Lista le cuprinde şi pe Amandine Leynaud, care a plecat încă din iarnă de la Vâlcea, dar şi pe Valentina Ardean Elisei, care în ianuarie a născut.

E de aşteptat ca în foarte scurt timp să fie oficializată şi plecarea Katarinei Bulatovici la Gyor. Muntenegreanca a fost acuzată de unii după meciul de joia trecută de la Veszprem că nu s-ar fi omorât cu firea împotriva viitoarei sale echipe, deşi înscrisese golul de 25-23 şi e, în acest moment, cea mai bună marcatoare din Liga Campionilor.

Clubul Oltchim a publicat ieri o scrisoare deschisă, în care o apără pe Bulatovici. „Ne cerem noi iertare, Kati, pentru această nedreptate care ţi-a fost făcută de cei care nu ştiu cine eşti cu adevărat şi vă mulţumim încă o dată ţie, colegelor tale şi antrenorilor voştri pentru tot ce aţi făcut pentru această echipă”, scrie în comunicatul clubului Oltchim.

250 de mii de euro e bugetul lunar pentru salarii la Oltchim în acest moment

Nici Jakob nu se simte prea bine

Deşi nu a anunţat că va pleca de pe banca tehnică a campioanei României, e greu de crezut că danezul Jakob Vestergaard va mai rămâne la Râmnicu Vâlcea. Vestergaard e aşteptat, se pare, să se reîntoarcă pe plaiurile natale, la Viborg HK, echipă cu care a cucerit Liga Campionilor în 2009 şi 2010. Dacă va pleca, Jakob Vestergaard va fi însoţit şi de secundul Mette Klit. Locul său ar putea fi luat de Steluţa Luca, fosta mare jucătoare a Oltchimului, cea care se află în stafful tehnic al echipei vâlcene de mai multă vreme. O altă variantă ar putea fi Costică Buceschi, tehnicianul echipei HCM Baia Mare.

SITUAŢIA DE LA OLTCHIM:

  • Amandine Leynaud – ŽRK Vardar
  • Paula Ungureanu – Ferencvaros Budapesta
  • Valentina Ardean Elisei – Ferencvaros Budapesta
  • Katarina Bulatovici – Gyor Audi ETO
  • Marija Jovanovici – Astrahanocika Astrahan
  • Allison Pineau – ŽRK Vardar
  • Alexandrina Barbosa – ŽRK Vardar
  • Oana Manea – Krim Ljubljana
  • Silvia Navarro, Adriana Nechita şi Iulia Curea, care mai au contract până în vara anului viitor, aşteaptă să fie chemate la discuţii, dar sunt, se pare, decise să plece şi ele de la Oltchim.
  • Aurelia Brădeanu (33 de ani), Ramona Fărcău (33 de ani) şi Adina Meiroşu (27 de ani) intenţionează să renunţe la handbal.
EVZ.ro
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.