spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

La Centrul de Afaceri și Expoziții a avut loc prima ediție TI-Agro Bacău

- Advertisement -

– evenimentul a reunit producãtori de utilaje din 12 tãri europene, firme de asigurãri si bãnci, precum si fermieri

La Centrul de Afaceri si Expozitii “Mircea Cancicov” s-a deschis vineri prima editie a Târgului International Agricol (TI-Agro) Bacãu. Evenimentul a fost organizat de Depozitul de Utilaje Agricole Bacãu, în parteneriat cu SC Centrul de Afaceri si Expozitional SA Bacãu. La deschidere au participat reprezentanti ai institutiilor cu profil agricol din Bacãu, firme de asigurãri cu oferte de pachete în domeniu, bãnci care au prezentat ofertele de creditare pe acest segment, precum si 12 producãtori europeni de utilaje agricole. Nu au lipsit fermierii direct interesati de ofertã, cu toate cã grosul lor era asteptat sâmbãtã si duminicã, deoarece multi dintre ei profitã de zilele calde pentru lucrãrile de primãvarã.

Cuvântul de deschidere i-a apartinut organizatorului, Florin Vrânceanu. “Aceasta este prima manifestare dintr-o serie ce vor avea loc în urmãtorii ani, pentru cã ne dorim ca acest târg sã devinã o traditie”, a promis Florin Vrânceanu, multumindu-le totodatã celor prezenti.

Vasile Aichimoaiei, directorul executiv al Camerei Agricole Judetene Bacãu, a vorbit despre importanta acestor evenimente si despre evolutia tehnicã a utilajelor de pe vremea vechilor CAP-uri pânã în prezent. “Timp de multi ani am încercat sã ducem fermieri la Indagra, acum însã a venit Indagra la noi acasã. În judetul Bacãu avem agricultori si fermieri care fac agriculturã performantã, care au nevoie de astfel de evenimente. Usor, usor, agricultura va ajunge acolo unde trebuie si deja se observã cã terenurile pârloagã au dispãrut. Cu sigurantã acest târg va avea succesul scontat, iar femierii vor putea alege cele mai bune utilaje, cele mai bune oferte pentru afacerile lor”, a declarat Vasile Aichimoaiei.

Corneliu Pricope, directorul Centrului de Afaceri si Expozitii, a punctat rolul de partener pentru astfel de evenimente si nu numai pe care îl are CAEx Bacãu. “Centrul de Afaceri este un partener pentru tot mediul privat din Bacãu, Moldova, din întreaga tarã si la nivel international. Încercãm sã oferim standarde ridicate pentru târguri, expozitii, simpozioane, astfel încât sã vã simtiti aici ca acasã. La începutul lunii octombrie vom organiza un eveniment similar, la care ne propunem sã aducem parteneri din Germania, Republica Moldova si Maroc. Sperãm ca aceste demersuri sã fie în avantajul agriculturii românesti si a sãnãtãtii noastre”, a declarat Corneliu Pricope.
La deschiderea târgului au venit si primarul Romeo Stavarache, deputatul Ionel Palãr si viceprimarul Mihai Sustac. Publicul, profesionist, dar si amator, a putut urmãri pe viu, pânã duminicã, ultimele tehnologii în domeniu si a avut acces la preturi de producãtor pentru acestea.

La eveniment au participat firme renumite din domeniu: SaMasz, Metal Fach, Agromehanika Kranj, Jympa, Dominoni, MaterMacc, Meccanica Benassi, Contruzione Macchine Agricole, CeZeTe, Tehnos, Moldagrotehnica sau Chervona Zirka. Din ofertele promotionale nu au lipsit nici celebrele mãrci de tractoare Deutz-Fahr, New Holland, Case, AGT si Belarus.

Stefan POPA

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.