spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Bãcãuanii din cartierul Tache, terorizati de hoti

- Advertisement -

Mai multi minori de etnie romã au bãgat frica în locuitorii din cartierul Tache. Mai multe familii au reclamat în ultimele sãptãmâni faptul cã le-au dispãrut bunuri din curti, beciuri sau garaje. Patru suspecti au fost retinuti de politie si prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bacãu.

De câteva sãptãmâni, locuitorii în special de etnie romã din cartierul Tache au dat buzna în casele unor vecini si au furat diverse bunuri, de la scule electrice, la butoaie de inox, aparate de sudurã sau frigidere. Vestea s-a rãspândit repede în cartier, iar oamenii din zonã spun cã au ajuns sã fie terorizati la gândul cã pot cãdea victime hotilor. Cei care au fost vizitati de hoti au depus plângeri la politie, iar ancheta este în curs de desfãsurare. Joi dimineatã, patru tineri au fost retinuti de politistii de la Sectia 1 Politie Bacãu pentru comiterea infractiunilor de furt calificat si violare de domiciliu. “Sunt patru suspecti cercetati pentru furturi din curtile unor locuinte. În urma cercetãrilor, autorii au fost identificati si prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bacãu”, a declarat inspector principal Narcisa Butnaru, purtãtor de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacãu.

Suspectii au fost audiati, iar la ora închiderii editiei, propunerea de arestare preventivã înaintatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bacãu era în pronuntare. “Persoanele în cauzã au actionat intrând prin efractie si escaladând gardurile caselor din curtile cãrora au furat. Trei dintre suspecti au 15 ani si au fost retinuti pentru 10 ore, iar cel de-al patrulea fãptas, în vârstã de 17 ani, a fost retinut pentru 24 de ore. S-a trimis instantei propunerea de arestare preventivã de cãtre Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bacãu, iar sentinta se aflã în pronuntare”, a declarat procuror Lucian Marian Ciuche din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bacãu.

Bãtrânii singuri sunt tinta hotilor

De mai bine de jumãtate de an, de când un om a fost omorât în propria casã pentru bani, bãcãuanii din cartierul Tache trãiesc cu frica-n sân. Dumitru Frigurã locuia pe strada Teiului, din cartierul Tache, iar într-o noapte s-a trezit în casã cu niste indivizi care l-au omorât pentru cã nu a vrut sã le dea bani. Se pare cã Frigurã a murit în chinuri groaznice, fiind torturat de agresori.

Dupã acest nefericit eveniment, oamenii au devenit mai vigilenti, însã persoanele singure si în vârstã continuã sã fie tinta atacurilor. Una dintre victime are 80 de ani si locuieste pe strada Mãrãsti. Într-o noapte, pe la ora 23, trei tineri au reusit sã treacã de trei usi si sã ajungã în beciul casei femeii, de unde au furat douã butoaie cu inox, niste vin si scule electrice. “Vecina mea dormea la ora aia. Unul dintre hoti a stat de la geamul femeii, iar ceilalti au cotrobãit prin curtea casei si prin beci dupã fier vechi”, spune Veronica Murgu, vecina uneia din victime. Pe strada Teiului, alte douã familii vorbesc cu teamã despre cele întâmplate în cartier. Oamenii sunt retinuti si temãtori pentru cã pot fi din nou tinta hotilor.

“Eu am auzit miscare într-o noapte, însã când am iesit sã vãd despre ce era vorba indivizii iesiserã deja din curtea mea. A doua zi, pe luminã, mi-am dat seama cã furaserã din garaj aparatul de sudurã. Am anuntat politia, ei au fãcut cercetãri, mi-am recuperat bunul, iar zilele trecute am fost chemat la o confruntare cu autorii. Nu-mi spuneau nimic fetele lor”, declarã Costel Dãnãlache, pãgubit. Localnicii de pe cele douã strãzi spun cã sunt mai multi pãgubiti printre vecinii lor. Majoritatea bunurilor furate au fost recuperate, iar o parte dintre pãgubiti si-au retras plângerile fãcute la adresa autorilor. Acum, oamenii spun cã dorm cu portile si usile ferecate, de frica hotilor.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.