spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Liceele vasluiene si-au prezentat oferta educationalã

- Advertisement -

Ieri a avut loc a XIV-a editie a Târgului Educational, reprezentanti de la toate liceele din municipiul Vaslui promovându-si unitãtile de învãtãmânt cu ajutorul pliantelor, fotografiilor si filmuletelor, dar si cu diferite exponate a cãror menire a fost trezirea interesului viitorilor boboci. Pe lângã echipele liceelor din orasul Vaslui, la târg au fost prezente si echipe ale Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti si Grupului Scolar Codãesti.

Punctul forte de la LER, clasa de Știinte ale naturii cu Medical Perspective

Reprezentantii Liceului Teoretic „Emil Racovitã” au încercat sã atragã elevii prin clasele cu profil uman la care acestia vor studia intensiv câte o limbã strãinã dar si cu o clasã de Știinte ale naturii cu Medical Perspective. „La clasa de Știinte ale naturii cu Medical Perspective se va studia intens Chimie, Biologie si Fizicã pentru ca elevii sã urmeze o carierã de tehnician sau Facultatea de Medicinã. Scoala este foarte bine dotatã, avem laboratoare foarte bine puse la punct, chiar avem un laborator de biologie nou care este foarte modern. Avem clase de Știinte sociale, stim cã elevii sunt amatori ai acestei specializãri, clase intensiv în Spaniolã, Francezã si Englezã.”, a declarat Manuela Furtunã, director adjunct al Liceului Teoretic „Emil Racovitã”.

LSP, Mecatronica e la putere

Grupul Scolar Industrial „Stefan Procopiu” Vaslui a întâmpinat elevii cu o ofertã care cuprinde pe lângã specializãrile clasice, Matematicã-Informaticã, Filologie sau Știinte sociale, câteva specializãri interesante precum Mecatronica. Reprezentantii liceului au prezentat un exponat inedit, un robot lucrat de elevi, care a fost vedeta târgului. „Anul acesta mergem cu lichidare cu clasele a VII-a si a VIII-a si ne-am propus în planul de scolarizare si o clasã de-a V-a din bazinul nostru de colectare al elevilor, iar pentru liceu avem sapte clase pe filierã teoreticã, douã clase ne-am propus pe Filologie, douã clase pe Stiinte sociale, douã clase pe Matematicã-informaticã, iar o clasã pe Stiinte ale naturii. Avem o dotare foarte bunã pe filiera tehnologicã, pe mecatronicã, pe tehnician electrotehnist, operatori pe listã de calculi.”, a declarat Isabela Mititelu, profesor al Grupului Scolar Industrial „Stefan Procopiu”.

LMK, rezultatele la olimpiade spun totul

Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” se bazeazã pe un renume bun dar si pe rezultatele obtinute de elevi la diferite concursuri scolare si olimpiade.

„Pentru anul viitor avem o ofertã educationalã formatã din urmãtoarele specializãri: Matematicã-informaticã, Știinte ale naturii, Știinte sociale, Filologie. Avem modernizate o serie de laboratoare, materiale didactice noi si aspecte legate de perfectionarea continuã a cadrelor didactice. Se stie cã liceul nostru are multi olimpici, se fac diverse activitãti, ore suplimentare pentru elevii olimpici din loturile nationale. Avantajul este cã în acest liceu se învatã într-un singur schimb ceea ce dã posibiliatea copiilor sã aibã un randament ridicat. Specializãrile acestea le oferã posibilitatea ca pe viitor sã-si aleagã o facultate potrivitã, foarte multi aleg Matematica-informatica si merg, de exemplu, ulterior la Medicinã, cu toate cã existã specializarea Știinte ale naturii. Cei care au înclinatii spre limbi strãine au posibilitatea de a învãta anul acesta intensiv Limba englezã.”, a declarat Florin Racovitã, profesor de religie la LMK Vaslui.

LAR, experti în activitãti economice

Cadrele didactice bine pregãtite si gradul mare de promovabilitate la Bacalaureat sunt argumentele reprezentantilor Colegiului Economic „Anghel Ruginã”. „Oferta noastrã educationalã se referã la tehnician în activitãti economice, tehnician în administratie, tehnician în turism. Colegiul Economic are cadre didactice pregãtite, elevii nostri au rezultate foarte bune atât la examenul de Bacalaureat cât si la olimpiade. Fostii nostri elevi au intrat cu brio atât la facultãtile de profil dar si la alte domenii de care au fost atrasi pe parcurs.”, a declarat Mariana Munteanu, profesor la Colegiul Economic „Anghel Ruginã”.

LIM, absolventii primesc certificate de calificare

Reprezentantii de la târg ai Liceului Tehnologic „Ion Mincu” sustin cã dupã absolvire tinerii au sanse mari de a se angaja datoritã certificatelor de calificare pe care le obtin. „Liceul Tehnologic <<Ion Mincu>> oferã servicii educationale atât în domeniul pregãtirii generale cât si al pregãtirii profesionale. Pregãtirea profesionalã pentru care absolventii primesc certificate de calificare sunt din domeniile constructii, instalatii, lucrãri publice, alimentatie publicã, turism, estetica si igiena corpului omenesc. Instruirea teoreticã se desfãsoarã în cele 29 de sãli de clasã, 10 laboratoare, avem un amfiteatru, o bibliotecã, o salã de sport, cea mai mare si cea mai frumoasã din Moldova, un laborator fonetic pentru studiul limbilor strãine. În domeniul pregãtirii profesionale, scoala dispune de numeroase ateliere. De asemenea, în vederea facilitãrii trecerii de la scoalã la locul de muncã, noi colaborãm cu agenti economici pentru realizarea instruirii practice. Elevii care opteazã pentru liceu beneficiazã de cazare si masã în regim intern, se oferã gratuitate la cazare pentru elevii cu pãrinti cadre didactice, stagii de pregãtire pentru elevi prin burse europene. Începând de anul acesta, pentru copiii care intrã în clasa a IX-a cu media 8 vor primi câte o bursã lunarã în valoare de 100 de ron.”, a declarat Luminita Oatu, consilier educational.

Viitori campioni se înscriu la LPS

Pentru elevii care doresc sã ajungã sportivi de performantã cea mai bunã variantã este Liceul cu Program Sportiv. „Avem patru clase de-a IX-a, atletism, fotbal, handbal si una mozaic, formatã din 20 de elevi la fotbal si opt la handbal. Admiterea este specificã fiecãrei discipline, în sensul cã trecând peste niste probe fizice specifice au si joc bilateral. Spre deosebire de celelalte licee admiterea la noi se desfãsoarã în perioada 23 mai – 3 iunie urmând ca elevii care nu sunt admisi sã meargã pe distributia computerizatã la alte licee. Rezultatele sunt foarte bune: participare la Olimpiada de la Londra, locul I la faza nationalã a Olimpiadei de Pregãtire Teoreticã Sportivã, si încã douã locuri în primii 15. Avem o bazã sportivã modernã.”, a declarat prof. Ciprian Pãun de la Liceul cu Program Sportiv.

Disciplina si respectul, cheia succesului

La târgul educational a fost prezent si personalul din cadrul Centrului Militar Vaslui, care a promovat liceele militare de la Câmpulung, Breaza si Alba Iulia. „Personalul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Vaslui prezintã oferta educationalã a Ministerului Apãrãrii Nationale pentru absolventii claselor a VIII-a, respectiv pentru cele trei colegii militare liceale, Câmpulung Moldovenesc, Breaza si Alba Iulia. Fiecare liceu are un numãr de 120 de locuri, 100 de locuri pentru bãieti, 20 de locuri pentru fete. Pentru a putea deveni elev de colegiu militar liceal trebuie depus un dosar pe candidat, printre documentele necesare, o vizitã medicalã la Spitalul Militar din Iasi precum si adeverintã cã este înscris în ultimul an de studii la scoala respectivã. Urmeazã o probã sportivã si un test psihologic, iar în final un test la Matematicã si Limba românã. Media de intrare este 25% V-VIII, 25% Evaluarea Nationalã si 50% media de la Câmpulung Moldovenesc. Ierarhizarea se face pe calculator.”, ne-a declarat locotenent-colonel Paul Boghiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.