spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

13 ani de la prãbusire. Avocatii pentru procesele cu FNI costã 98.000 de euro

- Advertisement -

Comisia Nationalã a Valorilor Mobiliare (CNVM) a plãtit 98.000 de euro unei firme de avocaturã pentru servicii de consultantã si reprezentare juridicã în dosarul FNI. Contractul a fost atribuit pe 11 martie 2013 si a fost precedat de o simplã negociere.
Dupã Caritas, scandalul prãbusirii FNI a scos, în 2000, oamenii în stradã

Durata contractului de reprezentare juridicã este de doi ani, obiectul acestuia fiind “consultantã si reprezentare juridicã în fata autoritãtilor administrative si judiciare privitor la executarea prevederilor Deciziei Penale a ÎCCJ pronuntate în dosarul FNI”. Cîstigãtorul negocierii este casa de avocaturã Frangeti Popescu & Grigore, valoarea acestuia fiind de 98.000 de euro, fãrã TVA.

CNVM, bun de platã

Printr-o hotãrâre din 2008, Înalta Curte de Casatie si Justitie a înlãturat raspunderea Autoritãtii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ca parte responsabilã civilmente în dosarul penal si a mentinut obligatia de platã a CNVM, în solidar cu mai multe persoane fizice si juridice, pentru prejudiciul de 394.464.107,76 de lei, asa cum a fost calculat de cãtre expertii contabili desemnati de cãtre instantã. Astfel, obligatia de plata cade în sarcina CNVM. La suma mentionatã urmeazã sã se adauge sumele rezultate din actualizarea cu rata inflatiei pânã la data plãtii cãtre pagubitii Fondului National de Investitii, cheltuielile de executare si alte cheltuieli de judecatã. La data prabusirii FNI, 24 mai 2000, existau aproximativ 318.000 de investitori dintre care aproape o treime plasându-si investitiile in ultimele 12 luni de existenta a Fondului.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.