spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Primarul hraparet de la Muntenii de Sus (foto)

- Advertisement -

Din ciclul „Primarul bun si primarul rãu”

DOI PRIMARI În apropierea Vasluiului, existã douã comune conduse de doi primari total diferiti. La Muntenii de Sus, primarul Anton este acuzat de consãteni cã lucreazã doar în interesul sãu personal si se îmbogãteste, în timp ce oamenii sãrãcesc si fug la muncã în Spania sau Italia. În Muntenii de Jos, primarul Dãnut Cretu a adus investitii de nivelul unui oras ca Negresti, iar oamenii o duc bine si localitatea aratã foarte bine.

VOTAT DEGEABA Vasile Anton, primarul de la Muntenii de Sus, este foarte contestat de oamenii din localitatea pe care o conduce de mai aproape zece ani de zile. Un grup de tineri din aceastã comunã, care spun cã lucreazã în Italia, ne-a trimis la redactie un material incendiar, în care demascã toate ilegalitãtile primarului aflat la al treilea mandat. „Acest primar, fost postas (Vasile Anton, n.r.), a distrus totul în acest sat cu oameni gospodari si mândri. Am plecat cu sutele la muncã în Europa, nu am mai suportat sã vedem cum satele noastre se distrug, iar dom’ primar îsi trage terenuri în coasta Vasluiului, pãduri sau masini scumpe. Mergeti prin sat, pe la Muntenii de Sus, si o sã vedeti mai multã sãrãcie si disperare ca niciodatã, drumuri rupte si amãrâte, iar investitiile sunt inexistente. Bãtrânii nostri, care au rãmas acasã, au fost mintiti de acest primar si îl voteazã în continuare”, spun tinerii de la Muntenii de Sus.

Tinerii din comuna pãstoritã de fostul postas Anton nu mai suportã sã vadã cum totul se distruge, de la an la an. „Oricine din comunã vã poate spune ce formatie am avut, se chema <<Rândurile>>. Era renumitã în tarã, mergea pe la tot felul de festivaluri, era invitatã de onoare. Nu mai este nimic, dar absolut nimic, acuma. La sãrbãtori, cei de la <<Rândurile>> veneau în mijlocul satului si era mare spectacol, erau trupe pe grupe de ani. În zece ani, de când dl. Anton a ajuns la primãrie, s-au distrus obiceiurile, nu mai existã nici formatie, nici datini. Totul s-a distrus din cauza acestui primar care nu cautã decât interesul personal. Interesati-vã: la venirea lui în functie comuna avea livadã frumoasã, acum nu mai este nimic, pãdurea a privatizat-o si si-a pus bariere, doar pentru cã este primar si face ce vrea. S-a pus singur în posesie cu patru hectare de teren pe ses, în apropierea Vasluiului, unde carã tot molozul din Vaslui, ca sã înalte terenul si apoi sã vândã totul ca loturi de casã. Mergeti sã vedeti, a încercuit totul cu ditamai gardul, pe sesul unde duceam animalele acum este proprietatea privatã a primarului! Este incredibil cum a fãcut avere de când a venit la primãrie, în timp ce oamenii din sat au sãrãcit si au fost nevoiti sã plece în lumea largã, pentru cã în satul lor s-a distrus totul de când Vasile Anton este la primãrie! Nu mai avem livadã, nici ses si nici pãdure, a avut el grijã sã le privatizeze pe toate, sã le distrugã”, acuzã tinerii.

Ce isprãvi a mai fãcut primarul de la Muntenii de Sus..

„Nu a dezvoltat nimic în comunã acest primar, fatã de alte comune din jurul Vasluiului. Vrea acum sã distrugã si via din ferma de la Portari, oameni stiu si vor sã se afle adevãrul. Via de la Portari apartine cu terenul de Muntenii de Sus, iar primarul a sfãtuit cam 20% dintre locuitori sã nu se comaseze terenurile, sã punã el mâna si acolo pe teren. Acesta este planul lui. Chiar dacã suntem plecati la mii de kilometri distantã, stim ce se petrece acasã. Nici echipã de fotbal nu mai avem în Muntenii de Sus, nimic. Stiti cum a ajuns primar dumnealui? Era postas si ducea pensiile la oameni, de unde mai oprea câte un leu. Le ducea pensia acasã si oamenii credeau cã e un bãiat bun, care vrea sã le facã bine, mai ales cei mai în vârstã care l-au votat tot timpul, cãrora el le ducea pensie. Noi, tineretul, am plecat la muncã în Italia sau Spania, dar si în alte tãri din Europa, alungati de domnul primar, care nu face nimic. Cum a ajuns primarul proprietar în mijlocul sesului comunal? Cum a ajuns sã aibã pãdurea de la Tanacu? Poate sã spunã ce manevre a fãcut ca sã se împroprietãreascã asa? De zece ani pãcãleste oamenii din aceastã comunã, nu mai putem suporta asta. Cãminul Cultural, cel care aduna toti tinerii odinioarã, stã cu usa închisã tot timpul. De ce? Pentru cã directorul de cãmin cultural a plecat si el la muncã în Italia! Vã dati seama? Toatã lumea fuge din sat. Suntem singura comunã din judet care nu are o zi a satului, în care tinerii si bãtrânii din toate colturile lumii sã vinã si sã se adune, sã petreacã, sã-si aminteascã de momentele frumoase”, mai acuzã tineretul din Muntenii de Sus.

„Domnule primar, ai vreun om cãruia sã-i multumesti pentru ce a fãcut pentru comunã?”

„Noi avem o întrebare: domnule primar, ai vreun om cãruia sã-i multumesti pentru ce a fãcut pentru acest sat? Singurul lucru de valoare din Muntenii de Sus este biserica, pe care un crestin cu iubire de Dumnezeu a ridicat-o. Nu stim nici dacã îi porti respect acelui om, tot fiu al satului. Comuna aceasta nu are nici mãcar o monografie, poti sã spui cã nici nu existã în România. Nu sunt proiecte europene în derulare, nici românesti, nimic. Noaptea e beznã pe ulite, nici becuri nu sunt în sat. Si suntem la un kilometru distantã de Vaslui, nu la 50 de kilometri”, mai scriu locuitorii din Muntenii de Sus.

De ce la Muntenii de Jos se poate?

În partea opusã Muntenilor de Sus, la cealaltã extremitate a Vasluiului, este comuna Muntenii de Jos. O comunã în care diferenta este datã de primarul Dãnut Cretu, care s-a bãtut ca un leu pentru proiecte cu finantare europeanã. „Am realizat, în ultimii patru ani, proiecte de investitii foarte mari. Pe Mãsura 322 am adus apã si canalizare la Bãcãoani si Secuia, am asfaltat drumul dintre Muntenii de Jos si Mânjesti, totul pe un proiect de 78 miliarde lei vechi, din care contractul de executie a fost mult mai mic decât suma pe care o puteam utiliza. Am fãcut un parc modern, în centrul comunei, prin fonduri de la Mediu si de la bugetul de stat, în valoare de 8 miliarde lei, în timp ce scoala si baza sportivã au însemnat, cumulat, investitii de peste 30 miliarde lei vechi. Avem o mare durere cu cãminul cultural, pe care îl vom reabilita cum vom putea, pentru cã nu cred cã vor fi fonduri pentru o clãdire nouã”, spune primarul Cretu. Edilul de la Muntenii de Jos a mai depus proiecte de anvergurã, prin care vrea sã aducã apã si canalizare la Mânjesti, plus asfaltarea a 4,5 km de drumuri comunale. „Ne dorim sã facem cât mai multe. Fatã de ce am preluat, pot spune cã am fãcut un salt urias, comuna aratã foarte bine, desi mai sunt multe de fãcut. Un mare ajutor a fost si aductiunea de gaze în satele Bãcãoani si Secuia, cu posibilitatea de extindere si în alte localitãti”, mai spune primarul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.