spot_img
14.3 C
Vaslui
23-sept.-2024
spot_img

Copil scos din familie cu jandarmii

- Advertisement -

INTERVENTIE Reprezentantii Directiei de Protectia Copilului Vaslui au avut nevoie de ajutorul jandarmilor pentru a scoate din familie o fetitã în vârstã de 1 an si patru luni, a cãrei mamã a fost arestatã pentru furt la finele anului trecut. Copila a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist.

Scandal, ieri, pe strada Libertãtii din municipiul Vaslui. Reprezentantii Directiei de Protectia Copilului au mers sã scoatã din familie un copil în vârstã de1 an si patru luni si, pentru a evita orice incident, au cerut ajutorul jandarmilor. Desi în ultimele luni si-a neglijat nepoata, mama fetitei fiind închisã pentru furt, bunica a renuntat cu greu la copil.

Cazul a intrat în atentia celor de la Protectia Copilului Vaslui anul trecut, în luna octombrie. „Am fost sesizati de politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale despre faptul cã mama fetitei este condamnatã la o pedeapsã privativeã de libertate pentru sãvârsirea infractiunii de furt. În urma evaluãrii initiale, copilul a rãmas în grija bunicii materne. Ulterior, un unchi s-a arãtat interesat sã se ocup de minorã, însã acesta nu îndeplinea si nu prezenta garantii morale pentru cresterea acesteia. Specialistii din cadrul primãriei Vaslui au fãcut o anchetã socialã si au recomandat instituirea unei mãsuri de protectie. Astfel, în conditiile în care, demersurile fãcute în sensul mentinerii copilului în familia sa nu si-au atins scopul, ne-am adresat instantei de judecatã, întrucât bunica nu voia sã renunte la copil. S-a obtinut o ordonantã presedintialã, iar fetita a fost scoasã astãzi (ieri n.r.) din familie”, a declarat Ionut Dãnilã, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Bunica nu s-a ocupat asa cum trebuie de copilã. Obisnuia sã consume alcool si avea relatii dubioase cu fel de fel de parteneri. Nu a fãcut niciun efort sã se schimbe, nici mãcar de dragul celei mici, iar acum a pierdut-o. Nu au i-au fost de niciun folos nici limbajul trivial sI nici atitudinea agresivã. Jandarmii i-au ajutat pe specialisti sã punã în practicã ordonanta presedintialã. Fetita a fost datã în plasament de urgentã la un asistent maternal profesionist. În sistemul de protectie mai sunt si alti frati si verisori ai copilei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.