spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale, în şedinţa CGMB

- Advertisement -

Un proiect de hotărâre ce vizează stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, în acest an, figurează pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Cu privire la acest proiect, primarul general Sorin Oprescu a declarat luni că unele taxe şi impozite, printre care cele pe casă şi pe teren, se vor majora cu 16%, adică cu rata inflaţiei înregistrate în ultimii trei ani.

Un alt proiect ce va fi luat în discuţie de către consilierii municipali este cel referitor la cartierul de locuinţe Tonitza, din şos. Vitan Bârzeşti, rămas neconstruit.

Primăria Capitalei intenţionează să finalizeze acest proiect, început de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) şi rămas neterminat. Pentru continuarea lucrărilor, municipalitatea cere Guvernului să-i transfere terenul de 58.000 mp din şoseaua Vitan Bârzeşti. Locuinţele construite de municipalitate ar urma să fie închiriate ca locuinţe sociale şi pentru tineri.

Consilierii generali ar mai putea aproba şi realizarea proiectului multianual privind înfiinţarea Bio Parc Zoo Băneasa.

Pe ordinea de zi mai figurează şi aprobarea unor planuri urbanistice zonale, dar şi proiectul de hotărâre privind adoptarea rezultatului execuţiei bugetului propriu al municipiului Bucureşti.

Pe agenda şedinţei CGMB se mai află şi proiectele de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier a lui Cornel Comşa şi a lui Ioan Şteţco şi vacantarea celor două posturi.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.