spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

STAVARACHE: “97.000.000 DE EURO DIN BUGETUL DE STAT PENTRU CENTURA BACĂULUI”

- Advertisement -

Construcția șoselei de centură a municipiului Bacău a fost inclusă în bugetul de stat pe acest an elaborat de Guvernul României. Bugetul va fi aprobat la începutul lunii februarie.

Finanțarea șoselei de centură se va face din fonduri europene. Suma alocată în 2012 este de circa 420 milioane de lei, adică peste 97 milioane de euro. Întreaga investiție este estimată la peste un miliard de lei. Banii vor fi alocați în tranșe anuale, până în 2016, după metoda UE, “alocăm banii, cheltuim, apoi decontăm”. După 2016 va rămâne o sumă de peste 1,5 milioane de lei, care se va aloca în ceilalți ani.

“Sunt bucuros că, în sfârșit, o sumă importantă de bani s-a alocat pentru construcția șoselei de centură. Iată că lupta noastră de câțiva ani a dat un imbold acestui obiectiv, care se va realiza prin fonduri europene, iar investiția a fost trecută în bugetul de stat. Va fi un câștig extraordinar pentru municipiul Bacău. Decongestionarea traficului în orașul nostru este de importanță vitală pentru locuitori. Acum vedem cât de importante sunt fondurile europene nermabursabile”, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.