spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

TUPEUL TRÂNTORILOR!

- Advertisement -

Canu si Coman s-au lasat de fotbal si se joaca cu dreptatea

VICLENI… Coman si Cânu, când au vãzut cã nu mai intrã în vederile clubului si a antrenorului Viorel Hizo, în loc sã-si caute echipã si-au angajat avocat. Încã de la începutul anului, cei doi au semnat cu avocatul Stefan Justin un contract de reprezentare (în 10 ianuarie). De atunci ei si-au pus în cap sã jecmãneascã clubul. Ziarul Vremea Nouã a dezvãluit planul diabolic al celor doi jucãtori iar ei au reactionat dându-ne în judecatã si cerând daune morale de 300.000 de euro. Probabil, având la îndemânã avocatul, ei s-au folosit de prilej sã-i facã “încãlzirea” prin instantele vasluiene. Acum ei asteaptã ca oficialii de la FC Vaslui sã facã o gresealã si sã actioneze. Dani Coman are un contract fabulos la Vaslui, el fiind plãtit cu 250.000 euro pe an. Conform datelor furnizate de club, acesta este cu plata salariului la zi.

Dani Coman, cel mai scump portar din existenta lui FC Vaslui, face “istorie” la echipã, alãturi de fostul cãpitan Gabi Cânu. Nu pentru vreo performantã în Champions League, asa cum asteptau miile de suporteri ai “galben-verzilor” atunci când Coman a fost adus la Vaslui, sau pentru vreo calificare în elita fotbalului european. Cei doi vor sã dea lovitura la Vaslui, dupã anii de situatii financiare complicate la Rapid. În cazul lui Coman, atunci era plãtit dupã scandaluri de notorietate. Dupã ce i s-a comunicat cã nu mai intrã în vederile conducerii clubului, portarul Coman a decis sã profite la maxim de indulgenta celor care conduc si administreazã aceastã echipã. Cel care încaseazã lunar mii de euro si despre care se stie cã “e cel mai scump portar pe care l-am avut, dar si cu rezultatele cele mai slabe de când suntem în prima divizie” s-a supãrat rãu de tot pentru mesajul pe care suporterii i l-au trimis, atunci când i-au spus cã ar fi bine sã-si gãseascã o altã echipã. Venit la “Tãrãnoaia”, Coman crede cã aici s-a rãsturnat carul cu prosti. Pentru ultimul material apãrut în presã, Gabriel Cânu si portarul Coman cer daune în sumã totalã de 300 de mii de euro, printr-un avocat de pe la FRF, specializat probabil pe apãrarea jucãtorilor care nu-si mai gãsesc echipe, dar rãmân atârnati de cluburi pentru a-si încasa toti banii din contracte. Coman si Cânu si-au fãcut socoteala cã vor încasa fiecare câte 150 de mii de euro de la ziarele din Vaslui, plus sutele de mii de euro de la clubul unde nu mai joacã, ceea ce ar fi, la urma-urmei, o afacere excelentã. Asta, în conditiile în care mii de oameni din acest judet lucreazã pentru 150 sau 200 de euro pe lunã, iar fotbalistii veniti de la Bucuresti se scaldã în bani si se supãrã atunci când sunt trimisi sã-si caute echipã, preferând sã încaseze sutele de mii de euro de la club, fãrã sã facã nimic!

Dani Coman si Gabriel Cânu au gãsit solutia pentru a-si rezolva problemele financiare. Pe lângã sutele de mii de euro pe care-i încaseazã fãrã jenã de la clubul de fotbal cu care sunt în contract, dar la care nu mai joacã, cei doi fotbalisti au angajat un avocat cu experientã de câtiva ani ani în avocaturã pentru a mai câstiga câteva sute de mii de euro de la presa din Vaslui. Concret, cei doi s-au supãrat pe materialul prezentat de ziarul nostru, în care suporterii cereau ca portarul Coman si fostul cãpitan Cânu sã plece de la Vaslui, sã-si caute echipe, în loc sã stea pe banii clubului prin sãlile de fortã din oras. Coman si Cânu au luat foc, au mers la Bucuresti si au angajat un avocat care se dã bãtos, cã, deh, dacã esti din Bucuresti cei din provincie trebuie sã cadã pe spate. Justin Stefan, avocatul celor doi fotbalisti de la FC Vaslui (fotbalisti doar cu numele la acest club, pentru cã nu mai sunt doriti de conducere!) a ticluit în grabã un soi de avertisment. “Subsemnatul Justin Stefan, în calitate de reprezentant al d-lor Coman Dumitru Dãnut si Cânu Gabriel, vã aduc la cunostintã urmãtoarele: Pe pagina de web http://www.vrn.ro ati publicat un articol cu privire la d-nii Coman Dumitru Dãnut si Cânu Gabriel. Acest articol le-a afectat si le afecteazã în continuare, în mod grav, demnitatea, onoarea, viata particularã precum si dreptul la propria imagine. (…) În acest sens au fost initiate demersurile judiciare în vederea atragerii rãspunderii delictuale si penale a dvs., în solidar cu societatea pe care o conduceti. Daunele morale solicitate sunt în cuantum de 300.000 Euro. Având în vedere cã prejudiciul creste odatã cu mentinerea articolului defãimãtor pe publicatia online vrn.ro, daunele morale vor fi cuantificate la momentul închiderii dezbaterilor in functie de numãrul de vizitatori ai paginii dvs. de web. (…)

Prin prezenta notificare: Vã aduc la cunostintã cã au fost initiate demersurile judiciare în vederea atragerii rãspunderii delictuale si penale a dvs., în solidar cu societatea pe care o conduceti; Vã solicit sã retrageti imediat de la publicare articolul defãimãtor, în vederea reducerii prejudiciului cauzat clientilor mei; Vã notific sã vã abtineti de la publicarea altor articole de naturã sã afecteze demnitatea, onoarea, viata particularã si dreptul la propria imagine a clientilor mei”. Ceea ce uitã avocatul în cauzã este faptul cã ziarul nostru nu afecteazã imaginea sau demnitatea cuiva, ci prezintã lucrurile asa cum sunt.

Dani Coman, mai mereu în scandal

Gazeta Sporturilor prezenta în martie a.c. un material despre portarul de atunci al Rapidului, Dani Coman. Analiza pornea din 2008 si arãta caracterul dificil al portarului venit ulterior la Vaslui, pus mai mereu pe cãpãtuialã, cu contracte fabuloase. “Pânã prin septembrie (2008, n.r.) nu a existat nicio întâlnire între el si oficialii din Grant, prioritatea fiind transferurile. O datã închisã perioada de mercato, Taher s-a orientat spre jucãtorii din propria ogradã. Si au început discutiile cu Dani Coman. Prima ofertã: mult prea micã fatã de cât si-ar fi dorit Coman la momentul respectiv. Nu se înteleg. Urmeazã alte câteva sãptãmâni de incertitudine. Noi întâlniri, noi amânãri. Sefii pun piciorul în prag. Coman nu mai prinde lotul lui Peseiro, e trimis sã se antreneze în liga a treia cu echipa secundã. Suporterii aflã de problemã si initial îi tin partea lui Dani Coman, începând sã apostrofeze conducerea. Taher se simte amenintat asa cã îl cheamã pe Dani Coman din nou la negocieri. Nici de data asta nu se înteleg. Coman continuã sã fie tinut departe de echipã. Galeria pune din nou presiune si îl înjurã pe Taher. Moment în care iordanianul decide cã e cazul sã întoarcã situatia în favoarea sa. Îl cheamã pe Dani Coman din nou la negocieri si aduce cu el si câtiva membri din galeria Rapidului. Îi pune pe masã lui Coman un contract anual de 400.000 de euro. Mult peste ce se câstiga în Liga I la momentul respectiv. Probabil cel mai mare salariu al momentului. Suporterii adusi de Taher sunt încântati, Coman ia contractul acasã cu intentia de a-l studia, dar peste câteva zile anuntã cã îl refuzã. Microbistii rapidisti se revoltã. Între timp, apar informatii cã portarul ar negocia în secret cu rivalele Steaua si Dinamo. Pânã la rupturã nu mai e decât un pas. Un alt zvon în legãturã cu motivul pentru care Coman nu a acceptat propunerea fãcutã de Taher avea sã producã ruptura definitivã. Apare informatia cã Dani Coman a refuzat contractul pentru cã, pe lângã cei 400.000 de euro pe sezon oferiti de Taher, a mai cerut si 25.000 de euro la semnãturã. Conditie cu care sefii nu au fost de acord”. Asa scriu ziaristii din presa centralã, arãtând caracterul lui Coman, un fotbalist ajuns la o vârstã destul de înaintatã, dar pus pe îmbogãtire, cu orice pret.

Domnule Coman, domnule Cânu, ce performante ati avut la “Tãrãnoaia”?

Fotbalisti de Bucuresti, cei doi nemultumiti care ar vrea 300 de mii de euro de la presã si suporterii nemultumiti, ar trebui sã rãspundã mai multor întrebãri. Iatã ce spune un suporter, care doreste sã fie anonim si care ne-a sunat la redactie pentru a pune public urmãtoarele întrebãri celor doi fotbalisti: “Domnule Coman, jucãm cumva în Champions League si nu stim noi, de faceti atâta scandal? De ce ati luat golurile acelea penibile si acum ne chinuim în campionat? Dacã sunteti atât de valoros, de ce nu vã gãsiti altã echipã? Credeti cã ati venit la Tãrãnoaia, cum vã place sã glumiti la echipã, si ati gãsit prosti care sã vã plãteascã la infinit? Stiti cã sunt bãtrâni care din pensia lor amãrâtã îsi rup sute de lei pe an pentru a lua bilete si vin la stadion, unde dumneavoastrã nu ati fãcut mare lucru? Ne parã rãu cã s-a ajuns aici, dar dvs. si Gabi Cânu ati întrecut mãsura”. O pãrere a unui om simplu, care vrea sã stie cum de este posibil ca niste oameni, niste jucãtori care nu mai sunt doriti la o echipã stau la acel club la infinit, cât timp au contract, doar pentru a-si încasa sutele de mii de euro din contract, bani care se duc pe tot felul de vile si masini de lux.

Galeria i-a afisat un mesaj lui Coman la meciul cu Chiajna

Galeria i-a cerut socotealã lui Coman în tur, la meciul cu Concordia Chiajna din etapa a X-a. Au afisat un banner pe stadion cu mesajul: “18 goluri dupã 13 meciuri!”. Acestia atrãgeau atentia atunci cã portarul adus la Vaslui pe un contract fabulos, 250.000 de euro pe an si care trebuia sã ne califice în Champios Legue încasa în medie 1,4 goluri pe meci. Tot ei i-au atras atentia si finantatorului, Adrian Porumboiu asupra evolutiilor sale slabe, dar mai ales asupra caraterilui sãu. “I-am spus presedindelui (n.r. Adrian Porumboiu) cã venirea lui Dani Coman nu a adus nimic nou la Vaslui, ba mai mult a stricat atmosfera în vestiar. Stiam cã fostul portar al Rapidului are un carater infect. Atunci am primit asigurãri cã o sã vedem mai multã determinare în jocul acestuia. Mai bine ar fi dat sansã unui jucãtor mai tânãr sau l-ar mai fi tinut pe Wesley, decât sã vinã un jucãtor care râde de Vaslui, spunând cã aici este la Tãrãnoaia” a spus unul din liderii galeriei.

SCUMP… Contractul lui Dani Coman este de 250.000 de euro pe an. Când a semnat cu Vasluiului a primit prima de instalare. Clubul a mai platit Rapidului si o suma de transfer. Toate aceste eforturi s-au facut pentru ca Vasluiul sa aiba un portar de top pentru calificarea în Champions League. N-a fost sa fie asa. Desi nu mai este dorit de club si de antrenor, acesta fiind declarat liber de contract, asteapta sa se termine contractul si sa-si încaseze transele din cei 250.000 euro. Pe 25 ianuarie, este termenul pentru o noua transa de bani, de aceea în loc sa-si caute echipa, se antreneaza cu antrenorii de la echipa a doua. Pãna acum, Dani Coman nu are nicio restanta privind contractul sau.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.