spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Pivniceru se întâlneşte cu procurorii generali pentru consultări privind resursele necesare implementării noilor coduri

- Advertisement -

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, se întâlneşte vineri cu procurorii generali ai mai multor unităţi de parchet pentru consultări privind resursele financiare, materiale şi umane necesare pentru implementarea noilor Coduri penal şi de procedură penală.

Potrivit unui comunicat al MJ postat miercuri pe site-ul instituţiei, ministrul Justiţiei va participa, vineri, la Alba-Iulia, la o întâlnire cu procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel Alba-Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara,Târgu-Mureş şi cu prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunalele din raza acestor curţi.

„Întâlnirea are ca scop consultarea conducerii parchetelor în legatură cu resursele financiare, materiale şi umane necesare pentru implementarea noilor Coduri penal şi de procedură penală. Demersul ministrului Justiţiei este similar celui întreprins cu privire la instanţe în toamna anului 2012 şi finalizat prin adoptarea de către Guvernul României a Memorandumului cu temă „Pregătirea sistemului judiciar pentru intrarea în vigoare a noilor Coduri. Evaluarea situaţiei actuale. Plan de măsuri”, şi a fost iniţiat la finele anului 2012, în luna decembrie având loc o prima astfel de întâlnire, la Bucureşti, cu participarea reprezentanţilor parchetelor din raza curţilor de apel Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Constanta şi Craiova”, precizează MJ.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.