spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

UCIGAȘUL DE LA COMĂNEȘTI, OMORÂT ÎN PENITENCIARUL IAȘI

- Advertisement -

Ion Damian Ungureanu, din Moinești, a fost omorât în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași – surse judiciare spun că el ar fi fost plătit de clanul Mararu, din Neamț, să îl omoare pe Cristian Chilat, asasinul lui Gheorghiță Mararu – în 2009, Ion Damian Ungureanu, l-a omorât într-un club din Comănești pe Dan Vasile Primicheru, iar incindetul a fost filmat de camerele de supraveghere

Un deținut de la Penitenciarului Iași a murit, miercuri dimineață, după ce a fost lovit în cap cu un scaun de un coleg de celulă, iar un alt pușcăriaș a fost înjunghiat în urma conflictului care a avut loc. Deținutul mort este nimeni altul decât Ion Damian Ungureanu, cel care l-a ucis în 2009, pe Dan Vasile Primicheru, într-un club din Comănești. Presa ieșeană și centrală relatează că bărbatul omorât cerea taxă de protecție celorlați deținuți, iar acum îi spusese colegului său să-i transfere o sumă de bani într-un cont. Conflictul a avut loc în jurul orei 6, atunci când un deținut a pus mâna pe un scaun și și-a lovit colegul de celulă în zona capului. Un alt pușcăriaș a sărit în ajutorul victimei și a fost tăiat cu un cutter. Nimeni nu știe cum a ajuns acest obiect la deținut. Cea de-a doua victimă care a vrut să-și salveze colegul a fost rănită și transportată la spital. Incidentul a avut loc în zona de maximă siguranță, numită și Zona 0, un loc foarte bine păzit.
Trebuia să îl omoare și pe asasinul lui Mararu

Ungureanu urma să îl omoare pe Cristian Chilat, cel care l-a ucis pe Gheorghiță Mararu, împușcat într-o cafenea din Piatra Neamț. “Potrivit unor surse judiciare, asasinatul ar fi fost comandat chiar de familia lui Mararu. Bărbatul omorât ar fi fost angajat de familia interlopului ucis pentru a răzbuna moartea lui Gheorghiță Mararu. Deținutul urma să primească 100 de euro de la familia Mararu, pentru a-l ucide pe Cristian Chilat, cunoscut ca Falău. Fratele lui Gheorghiță Mararu, Bogdan, a refuzat să comenteze acuzațiile, dar a spus că va da un comunicat”, relatează Antena 3.

Închis pentru că l-a ucis pe Vasile Primicheru

Ion Damian Ungureanu, din Moinești, avea 38 de ani și era condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. În 2009, în Club 69 din Comănești, împreună cu Remus Cernat, l-a omorât pe Vasile Primicheru. Dan Vasile Primicheru, 34 ani, se afla pe 12 iulie 2009 într-un club, când a fost atacat de doi bărbați. Pe fondul consumului de alcool, cei trei s-au luat la bătaie, Dan Vasile Primicheru fiind înjunghiat cu un cuțit în zona toraco-abdominală. El a încercat să se refugieze într-un magazin care avea legătură cu localul, însă a fost prins din urma și înjunghiat. Unul dintre agresori a scos un cuțit, iar celălalt a imobilizat victima.

Au urmat două lovituri aplicate în zona ochilor și apoi în piept. Primicheru a fost transportat de urgență la spital, unde i s-au făcut manevre de resuscitare, însă fără vreun rezultat. Cel care a dat lovitura decisivă a fost Ion Damian Ungureanu, de atunci cunoscut cu antecedente penale. Întregul incindet a fost surprins atunci de camerele de luat vederi montate în clubul comăneștean.

Ion Damian Ungureanu și-a petrecut mare parte din viață în spatele gratiilor. În 2000 a fost implicat în centrul Moineștiului într-o bătaie cu topoare și cuțite, pentru a câștiga grațiile unei fete rome de 25 de ani. În august 2008 a avut loc o nouă confruntare cu topoare, când Ion Damian Ungureanu a susținut un prieten într-un război între clanuri de la o altă fată de etnie romă.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.