spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Corlăţean, despre al doilea român mort în Algeria: Dacă am fi ştiut despre starea sa, am fi gestionat altfel

- Advertisement -

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, consideră că dacă autorităţile române ar fi fost informate cu privire la starea gravă de sănătate a celui de-al doilea român care a murit în Algeria, ar fi gestionat diferit atât comunicarea publică pe această temă, cât şi relaţia cu familia acestuia.

‘Nu, am aflat că a fost eliberat printr-o operaţiune militară algeriană într-un grup mai larg de 20 de cetăţeni cu ceva timp înainte şi că ar fi în spital. Această informaţie mi-a fost confirmată ulterior pe diferite canale, inclusiv aseară noi am avut informaţia pe sursă occidentală că este în spital şi chiar şi în această dimineaţă am aflat printr-o sursă occidentală că era în spital’, a declarat Corlăţean, la Antena 3, întrebat dacă ştia că unul dintre românii implicaţi în evenimentele din Algeria se află în stare gravă.
El a reiterat faptul că regretul MAE a fost acela că partea algeriană nu a informat faptul că exista o problemă de sănătate serioasă în cazul cetăţeanului român. ‘Aceasta este profunda dezamăgire şi reproşul pentru că altfel am fi putut poate gestiona inclusiv relaţia cu familia, inclusiv comunicarea publică. Astfel de lucruri afectează în primul rând familia şi ne afectează pe noi toţi. Aceste lucruri trebuie discutate şi le-am discutat deja cu partenerii algerieni şi le vom discuta’, a adăugat Corlăţean.
Ministrul de Externe a subliniat faptul că celula de criză formată la nivelul autorităţilor române a acţionat „exemplar”.
Doi români au murit în urma atacului terorist din Algeria. Primul anunţ a fost făcut sâmbătă de premierul Victor Ponta, care a informat despre moartea unui cetăţean român, iar duminică Ministerul Afacerilor Externe a informat cu privire la moartea unui alt român. „În după-amiaza zilei de 20 ianuarie, autorităţile algeriene au informat oficial Ambasada României de la Alger că unul dintre cetăţenii români care se aflase în complexul de la In Amenas în timpul atacului terorist, a încetat din viaţă. Din informaţiile obţinute de autorităţile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior. Pe măsură ce autorităţile române vor obţine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispoziţia opiniei publice, în timp util”, se arată într-un comunicat al MAE remis duminică AGERPRES.
Ministerul Afacerilor Externe mai subliniază că regretă profund faptul că autorităţile algeriene nu au informat complet şi corect, în prealabil, autorităţile române, în legătură cu situaţia de sănătate reală a cetăţeanului român, aspect comunicat şi Ambasadei Algeriei la Bucureşti.

AGERPES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.