spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

JAF: KILOGRAME DE AUR FURATE DIN LUCEAFĂRUL

- Advertisement -

O vânzătoare spune că au dispărut 15 kilograme de aur. Anchetatorii nu confirmă deocamdată această cantitate. Hoții nu au provocat distrugeri nici la ușa pe care au intrat și nici la vitrinele cu aur. Făptașii au lucrat “curat”, iar anchetatorii nu exclud o posibilă înscenare a jafului.

Două standuri cu bijuterii din magazinul “Luceafărul” au fost golite de hoți. Jaful a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar sistemele de alarmare nu s-au declanșat pentru că senzorul montat la ușa pe care au intrat hoții nu funcționa. Se pare că acesta fusese obturat de un panou publicitar, lucru știut probabil de hoți. Furtul a fost reclamat duminică dimineață, în jurul orei 09.20, când una dintre angajate a ajuns la muncă. Ciudat este faptul că agentul de pază al complexului (care lucrează doar de zi) nu a observat nicio urmă de efracție când a descuiat magazinul. Paznicul a intrat pe aceeași ușă “forțată” de hoți și se pare că a descuiat-o fără probleme și fără suspiciuni. Omul a aflat despre furt de la angajata unuia din standurile aflate la parterul complexului, care a alertat poliția.

aful a fost anunțat la poliție

La fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare, formată din procurori și polițiști. “Din primele verificări s-a stabilit că din două vitrine situate în complexul comercial respectiv au fost furate bijuterii din metal galben, fără a fi provocate distrugeri. S-a stabilit că magazinul respectiv nu are pază umană pe timpul nopții și este prevăzut cu sistem tehnic de alarmare conectat la o firmă specializată de monitorizare și intervenție, sistem care nu a funcționat. Cantitatea de bijuterii sustrase va fi stabilită în urma inventarierii bunurilor deținute de societățile comerciale respective”, a declarat inspectorul Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău. Anchetatorii fac cercetări într-un dosar penal deschis pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Cercetările continuă în vederea depistării autorilor și recuperării prejudiciului.

Posibilă înscenare a jafului

Cercetările au început cu izolarea zonei, iar magazinul Luceafărul a fost închis ieri. Polițiștii criminaliști au verificat zona, au prelevat probe, au stat de vorbă cu proprietarii spațiilor comerciale, au discutat cu directorul magazinului și cu administratorii societăților învecinate. Isteria a fost declanșată de o vânzătoare care ar fi declarat că au fost furate 15 kg de aur. Ulterior, valorile au oscilat între 1,5 și 20 de kilograme de aur. Faptul că aurul a dispărut doar de la două societăți, iar restul standurilor nu au fost atinse, ridică suspiciuni în rândul anchetatorilor, iar aceștia nu exclud ca la mijloc să fie vorba despre vreo înscenare. “Anchetatorii iau în calcul toate variantele posibile. Între timp, vor fi vizionate și imaginile surprinse de camere de supraveghere din zonă”, a adăugat Butnaru. O enigmă rămâne și acel panou publicitar existent în perimetrul Farmaciei “Catena”, care masca senzorul de alarmare. Pe de altă parte, anchetatorii spun că seifurile nu au fost forțate, iar aurul care a dispărut fusese lăsat în vitrine. Ori hoții au fost extrem de meticuloși atunci când au comis fapta, ori au lucrat cu cineva din interior, ori asistăm la o înscenare care urmărește banii firmelor de asigurări. Cert este că hoții au desprins bijuterie cu bijuterie de pe tăblițele pe care erau expuse, fără a distruge nimic în jur.

Firma de pază susține că sistemul de monitorizare a funcționat

Reprezentanții Azia Security Systems spun că sistemul de monitorizare a funcționat pe timpul nopții. El a fost armat sâmbătă seara, la ora închiderii magazinului, și a fost dezarmat duminică dimineață, odată cu deschiderea societății. “Noi asigurăm paza întregii clădiri. Sunt societăți care nu au contract direct cu noi. Știm însă că societățile aveau obligația de a pune bijuteriile în seif la încheierea programului. Singurul sistem electronic care a fost obturat de o reclamă se afla la intrarea din față, acolo pe unde au pătruns și făptașii”, spune Marius Adiaconița, purtător de cuvânt la Azia Security Systems. Administratorul magazinului de bijuterii Sorelly, din imediata vecinătate a Luceafărului, spune că deține și ea un stand în complexul prădat de hoți, însă de standul ei nu s-a atins nimeni. Femeia dispune însă de sistem de supraveghere propriu și avea bijuteriile în seif.

Clienți întorși din drum

Aglomerația din jurul magazinului a atras curioși, însă cei mai mulți dintre băcăuanii care au încercat ușile complexului nu știau de jaf. Majoritatea clienților aveau treabă la supermaketul de la parter, însă au fost nevoiți să-și facă cumpărăturile din altă parte. Mulți dintre ei nu erau surprinși de cele întîmplate în cursul nopții. “Mă așteptam la astfel de fapte și în Bacău. Nu vedeți că în disperare de cauză oamenii sparg bănci, te atacă pe stradă sau îți fură banii din mână!?
Nu contează că e vorba de centru sau de periferie. Jafuri au mai fost și o să mai fie pentru că lumea s-a săturat de sărăcie”, spune Olga Dumitrescu.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.