spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Actiunea autobuzul: Protest fata de abuzurile directorului scolii din Roma

- Advertisement -

Zeci de parinti care au copii la scoala din Roma au protestat joi dimineata fata de o decizie a conducerii unitatii de invatamant. Adunati in fata scolii din comuna, oameni erau revoltati deoarece conducerea unitatii de invatamant a incheiat un contract cu o alta firma pentru transportul elevilor, iar conditiile sunt mult mai proaste. Desi in comuna exista un microbuz scolar, a fost incheiat un contract cu o firma privata pentru transportul elevilor cu un autobuz harbuit si fara licenta de transport. Parintii sustin ca autobuzul care le transporta copiii ar fi luat foc in mers de doua ori pana acum.

Conflictul dintre parinti si conducerea scolii a aparut la inceputul acestei saptamani. Unitatea de invatamant din Roma avea un contract valabil pana la sfarsitul anului scolar cu o firma, pentru transportul elevilor si profesorilor.
Intre timp, invocand anumite reclamatii de la unii parinti, directoarea scolii a decis sa colaboreze cu un alt operator de transport. Surprinzator este ca s-au incheiat doua contracte pentru transportul elevilor, in conditiile in care unitatea de invatamant detine un microbuz scolar. Acest lucru i-a nemultumit pe mai multi parinti care sustin ca nu sunt in siguranta copiii lor si ca autocarul ar fi luat foc de doua ori in mers. Vreo 20 de persoane au venit in aceasta dimineata la scoala din Roma pentru a solicita explicatii directoarei. Oamenii erau extrem de revoltati si spuneau ca nu isi mai lasa copiii la scoala daca transportul va fi asigurat in continuare de acelasi operator.
La pranz, la sediul Primariei din Roma a avut loc o sedinta la care au participat cei doi operatori de transport, directoarea scolii, reprezentantii Primariei si Politiei Rutiere. Acestia din urma au solicitat celor doi operatori de transport toate documentele, dar numai unul singur a putut prezenta actele.
„Pentru a evita acest conflict, impreuna cu domnul primar si unitatea beneficiara a acestor servicii, ne-am intrunit astazi, impreuna cu cei doi operatori, in vederea medierii acestui conflict. O societate nu a prezentat documentatia legala cu privire la executarea acestor tipuri de transport. Pana la prezentarea acestor documente nu stim daca are dreptul de a executa acest gen de servicii. S-au purtat discutii cu conducerea scolii pentru a gasi o solutie amiabila, avand in vedere ca in momentul de fata exista un contract in derulare cu o anumita societate. Daca acea societate nu detine documentatia legala, risca intocmirea unui dosar penal iar daca nu prezinta la termen sunt sanctiuni contraventionale. Cealalta societate are documentele in regula, are un contract cu beneficiarul”, a spus comisarul sef Victor Ciubotaru.
In schimb, primarul comunei Roma sustine ca ar trebui reziliate ambele contracte si organizata o licitatie. Banii pentru transportul elevilor vin de la Inspectoratul Scolar iar pentru transportul profesorilor de la primarie
„Rezolvarea situatiei este scoaterea la licitatie din nou a contractului respectiv. Contractul este incheiat intre scoala si operatorul respectiv”, a spus Gheorghe Birliga, primarul comunei Roma.
„Modul de atribuire a contractelor mi se pare fortat. S-a facut prin incredintari directe. Lasa semne de intrebare. Trebuie estimat costul foarte bine pentru ca preturile mi se par mari”, a afirmat Mihai Asiminicesei, viceprimarul comunei Roma.
Dupa intalnirea de la primarie a urmat o sedinta a Consiliului de Administratie, pentru rezolvarea problemei. La aceasta sedinta au participat si cei doi transportatori implicati. Dupa aproape doua ore de negocieri, ambele contracte au fost suspendate si in perioada imediat urmatoare elevii vor fi transportati cu microbuzul scolar. „Conflictul s-a rezolvat pe cale amiabila. Fiecare cadru didactic isi va suporta costurile pana la solutionarea conflictului iar transportul elevilor va fi asigurat cu microbuzul scolar”, a precizat Rodica Butnaru, directoarea scolii.
„Urmeaza sa analizam eficienta acestui contract intrucat costurile mi se par mari. Cadrele didactice au optat sa se descurce cu mijlocul de transport, urmand sa li se deconteze banii. Cat priveste elevii, microbuzul va face mai multe curse in fiecare zi”, a adaugat viceprimarul comunei Roma.
Parintii s-au aratat multumiti de decizia luata si considera ca transportul elevilor cu microbuzul scolar va fi mai sigur.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.