spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru interconectarea cu Bulgaria

- Advertisement -

Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru proiectul subtraversării fluviului Dunărea pentru interconectarea sistemelor de transport gaze naturale gaze naturale din România şi Bulgaria, ce urmează să fie realizat în satul Comaşca, în judeţul Giurgiu, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

Observaţiile şi contestaţiile publicului pot fi transmise Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului până în 21 ianuarie 2013.

Conducta de gaze Giurgiu – Ruse, care va subtraversa Dunărea, se va finaliza la sfârşitul anului 2013, construcţia urmând să facă parte din conducta Nabucco, a declarat, la finalul anului 2012, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu.

‘În ceea ce priveşte conducta Giurgiu – Ruse, dacă se întâmplă o belea şi Bulgaria nu mai primeşte gaze prin conducte de la Federaţia Rusă, sistemul nostru trebuie să fie capabil să alimenteze în regim de avarie sistemul bulgăresc. Dacă la noi se întâmplă o avarie în sistem, putem primi din sistemul lor, instantaneu, gaze. Am discutat aceste aspecte în cadrul ultimei comisii mixte de colaborare româno-bulgară. Giurgiu – Ruse va face parte din Nabucco. Deocamdată, partea bulgară are probleme legislative referitoare la subtraversarea Dunării’, afirma Rodin Traicu.

Valoarea totală estimată a proiectului (cu valori eligibile pentru cofinanţare UE) este de 23,82 milioane euro, din care Transgaz -10,09 milioane euro şi Bulgartransgaz E.A.D. – 13,72 milioane euro.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.