spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

De ce oare? Parlamentarii botosaneni, dispusi sa renunte la privilegii si salarii mari

- Advertisement -

Conducerea Camerei Deputatilor pregateste un nou regulament prin care parlamentarii vor avea mai putine drepturi decat pana acum. Acest lucru nu pare sa-i deranjeze pe deputatii botosaneni care au anuntat ca vor vota noul regulament si astfel vor avea mai putine privilegii.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a avut saptamana trecuta o intalnire cu liderii grupurilor parlamentare in care a discutat o serie de propuneri de economisire a banilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca in actualul mandat sunt mai multi parlamentari decat in precedentul, iar bugetul este similar.
Printre propunerile de economisire s-a numarat eliminarea cazarii la hotel a deputatilor. In 2012, cazarea unui deputat la hotel a costat aproximativ 8.000 de lei lunar. Daca se aproba proiectul, din acest an, deputatii vor trebui sa-si inchirieze un apartament in Bucuresti si vor primi lunar cate 3.500 de lei.
O alta propunere a fost diminuarea sau chiar taierea diurnelor deputatilor. In momentul de fata, acestea sunt de 1,2 la suta din valoarea indemnizatiei. De asemenea, conducerea Camerei Deputatilor intentioneaza sa nu mai deconteze carburantii si nici intretinerea si reparatiile masinilor folosite de catre parlamentari.
Pentru aplicarea acestor masuri va trebui sa se modifice Statutul deputatilor si senatorilor iar parlamentarii sa voteze aplicarea masurilor de austeritate si in cazul lor.
La nivel national, peste 200 de deputati si-au exprimat deja nemultumirea vis-a-vis de intentia conducerii Camerei Deputatilor.
In schimb, deputatii botosaneni nu par la fel de nemultumiti sau nu isi declara aceasta nemultumire.
Deputatul PNL Verginel Gireada sustine ca nu il intereseaza faptul ca va incasa mai putini bani. El are in continuare afaceri in domeniul agriculturii de unde isi mareste substantial veniturile.
„Nu sunt nici in tabara multumitilor si nici in cea a nemultumitilor. Eu nu cersesc si nu m-am dus in Parlament ca sa castig bani. Daca vroiam sa castig bani, ramaneam la ferma unde cu siguranta castigam mult mai mult decat in Parlament. M-am dus sa ajut oamenii din colegiul meu. Daca nu voi reusi, ma voi retrage chiar si inainte de finalul mandatului”, a spus deputatul PNL Verginel Gireada.
De asemenea, deputatul PSD Andrei Dolineaschi spune ca nu va fi foarte afectat si ca nu a incasat nici pana acum bani pentru cazare deoarece are o locuinta in capitala.
„E o masura corecta. Daca tot cerem oamenilor sa stranga cureaua, e normal sa fie austeritate si pentru parlamentari. O sa ma supun acestei decizii. Nici in mandatul precedent nu am beneficiat de banii pentru cazare si nu va fi o problema. Singurul lucru este diminuarea banilor pentru cabinetele parlamentare unde avem angajati dar ne vom descurca”, a spus deputatul Andrei Dolineaschi.
Cristian Roman, deputat din partea Partidului Forta Civica, deja s-a orientat pentru a reduce din cheltuieli. El spune ca va face deplasarea la Bucuresti cu trenul si nu cu autoturismul. „Deocamdata sunt speculatii. O sa vedem ce decizie se ia la grupul parlamentar. Eu prefer sa fac deplasarile la Bucuresti cu trenul. Este mult mai comod. Plec duminica seara iar luni dimineata sunt in Bucuresti. Vis-a-vis de aceasta problema sunt multe aruncate pe piata ca sa vada cine si cum comenteaza”, a spus deputatul Cristian Roman.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.