spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Actiunea „Boschetarul”: Oamenii strazii, dusi cu Politia in adaposturile Primariei

- Advertisement -

Politistii locali au avut in ultimele zile mai multe actiuni de cautare a oamenilor strazii care sunt in pericol sa-si piarda viata din cauza frigului. Aproape zilnic, sunt transportati in cele doua spatii puse la dispozitie de catre primarie, oameni fara adapost si care locuiesc prin canale sau cladiri aflate in paragina.

In noaptea de miercuri spre joi, politistii au organizat o noua actiune. Au mers in zona parcului Mihai Eminescu unde au gasit doi barbati in varsta de 46 si respectiv 54 de ani.
Vasilica Pintilie, un barbat in varsta de 46 de ani, locuieste de cateva luni in fosta discoteca din parc. Si-a improvizat un pat din niste canapele rupte ramase de pe vremea in care era discoteca. Barbatul spune ca pana in toamna anului trecut a locuit cu parintii sai intr-un apartament de pe strada Aleea Nucului. Acestia au vandut apartamentul si s-au mutat la tara. El a refuzat sa mearga si astfel a ajuns pe strada. S-a adapostit in aceasta locatie unde sunt zeci de caini iar sobolanii misuna la tot pasul. „Nu merg nicaieri. Stau aici. Nu am fost la centru pana acum si nu stiu cum este dar nu vreau sa merg. Am doua-trei luni de cand stau aici. Am stat la parinti pana acum doua-trei luni. Am avut apartament. S-a vandut, tata a plecat la tara. Am lucrat la Dany Ema”, a spus barbatul.
Timp de cateva minute, politistii au incercat sa-l determine sa mearga la un centru dar a refuzat categoric.
Cel de al doilea, a fost gasit in timp ce dormea pe zapada, in zona fostelor sere din parcul Mihai Eminescu. Era invelit cu niste pungi dar le-a spus politistilor ca nu ii este frig chiar daca temperatura se apropia de -20 de grade. A refuzat in prima faza sa mearga intr-unul din spatiile puse la dispozitie de catre primarie. Pana la urma a acceptat sa mearga dar i-a anuntat pe politisti ca se va intoarce in zona fostelor sere. A fost solicitata o ambulanta care l-a transportat pana la Administratia Taberelor. Cazat intr-o camera incalzita, in care mai erau cativa oameni ai strazii, barbatul a spus ca e mai bine pe strada.
„Primaria a pus la dispozitie doua spatii pentru cazarea persoanelor fara adapost. In evidentele noastre se afla 65 de persoane fara adapost. O parte dintre acestea, la inceputul iernii au plecat pentru ca nu erau din Botosani. La ora actuala, centrul de noapte este ocupat pana la refuz iar la Directia Taberelor, in fiecare seara, se prezinta cate sase persoane fara adapost. In aceasta seara am adus o alta persoana care va fi cazata aici. Deja s-au obisnuit, pleaca in timpul zilei iar seara revin. Exista persoane care refuza dar fata de anii precedenti au inceput sa vina singuri si sa ceara sprijin. Cei care nu doresc, nu pot fi obligati decat daca au probleme de sanatate. Primesc un ceai si o masa calda”, a spus Bianca Iordache, purtator de cuvant Politia Locala Botosani.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.