spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

BOSCHETARII BEȚI LE TERORIZEAZĂ PE ASISTENTELE DIN POLICLINICĂ

- Advertisement -

Un scandal de proporții s-a petrecut, marți seara, în Policlinica Spitalului Județean de Urgență. Opt boschetari au sărit la bătaie la personalul medical și au spart trei geamuri de la ușile de acces în Policlinică. Nervoși că sunt dați afară, boschetarii le-au amenințat pe asistente că le taie gâtul. În fiecare seară, personalul medical de la Policlinică trebuie să se lupte cu oamenii străzii pentru a-i scoate afară. Asistentele sunt terorizate și le este groază să plece din Policlinică la sfârșitul programului.

Zi de zi, zeci de boschetari se adăpostesc fie la Unitatea de Primiri Urgențe, fie în Policlinica Spitalului Județean. Oamenii străzii au fost tolerați în această perioadă cu temperaturi scăzute, cei care aveau nevoie au primit îngrijiri medicale, au fost lăsați să se spele. Dar mulți dintre ei însă vin la spital beți, fac scandal și refuză să plece seara la adăpostul temporar. Se ascund la etajul II al Policlinicii, iar de acolo pot intra în spital, unde sunt mai greu de găsit.

Marți seara, în jurul orei 19.00, opt boschetari aciuați în Policlinică nu au vrut să plece, au făcut scandal și au sărit la bătaie la personalul medical. În furia lor, oamenii străzii au spart trei gemuri mari de la ușile de acces. Unul dintre ei a luat o bucată de geam spart și s-a repezit către o asistentă. Cele trei asistente și două infirmiere, aflate în Policlinică la acea oră, s-au baricadat în cabinete și au chemat Poliția și jandarmii.

“A venit imediat Poliția și i-a scos afară pe boschetari. Au fost identificați cei care au spart geamurile și le-au amenințat pe asistente, iar noi am făcut plângere penală. Este o situație care a scăpat de sub control. Nu mai știm ce să mai facem. Personalul medical este terorizat de acești oameni ai străzii. Zi de zi e scandal. Vin băuți și nu mai vor să iasă din Policlinică. Asistentele sunt speriate și le este teamă să plece seara acasă.

În fiecare zi personalul medical și paznicii încearcă să scape de boschetarii care se aciuează în Policlinică. Unii urcă la etajul II, se ascund, iar de acolo pot intra în spital. Dacă apuci să-i scapi în spital și să se răspândească nu-i mai găsești. Au fost situații când au furat mâncarea bolnavilor internați sau chiar și păturile de pe pat. Asistentele sunt puține și nu le pot face față. Sunt foarte agresivi, fug să se ascundă, au ajuns chiar la subsol, unde e tot ce înseamnă parte administrativă și vestiarele”, arată Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al SJU.

Nu este prima dată când cei fără adăpost fac pagube în spital. Chiar de sărbători, boschetarii au spart un geam la UPU. “Abia am reușit să înlocuim geamul spart de sărbători, că au spart altele. Ne-au distrus și aparatură. Alții au fost prinși când vroiau să fure aparatură. Nu mai spun că urinează pe saltele și se curăță foarte greu”, povestește Mirela Romaneț.

Jandarmii i-au săltat pe scandalagii

Un echipaj de intervenție din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă (GJM) Bacău a fost solicitat să intervină în scandalul de la Ambulatoriul de Specialitate Adulți din cadrul Spitalului Județean Bacău. Jandarmii au fost anunțați de dispeceratul unității despre faptul că persoane necunoscute au spart trei geamuri de la intrarea în Ambulatoriu. “Jandarmii s-au deplasat la fața locului unde au identificat cele două persoane, respectiv Ionel A., de 19 ani, și Marian H., de 17 ani, ambii din municipiul Bacău. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că cei doi tineri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au devenit agitați și au spart trei geamuri de la intrarea în Policlinica Spitalului de Urgență Bacău”, a spus mr. Marius Țăranu, ofițer de relații publice în cadrul GJM Bacău.

Cei doi tineri au fost duși la sediul GJM Bacău, iar pe numele lor a fost deschis un dosar cu acte premergătoare pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Cercetările sunt continuate în acest caz de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, făptuitorii fiind cercetați în stare de libertate.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.