spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4: Cauză penală constituită în legătură cu presupusul fiu al lui Sergiu Nicolaescu

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au constituit marţi o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu informaţiile conform cărora, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, a fost depusă o acţiune de stabilire a paternităţii de către o persoană care se pretinde a fi fiul lui Sergiu Nicolaescu şi care a folosit, în cuprinsul cererii, datele de identificare ale alteia.

Potrivit unui comunicat remis marţi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), procurorii vor informa opinia publică pe parcursul derulării cercetărilor.

De asemenea, şi Poliţia Capitalei face cercetări în acest sens.

”Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la posibila folosire frauduloasă a unor date personale în cadrul unei cereri de stabilire a paternităţii aflate pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, Poliţia Capitalei face următoarele precizări: la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu a fost primită până la acest moment nicio sesizare din partea instanţei de judecată sau a vreunei persoane cu privire la acest aspect. Poliţia Capitalei a luat act de informaţiile existente în spaţiul public, demarând în acest sens o serie de verificări, în urma cărora poliţiştii bucureşteni s-au sesizat din oficiu şi desfăşoară, sub supravegherea procurorului, cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunilor de fals în declaraţii şi fals privind identitatea”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei remis marţi AGERPRES.

Un tânăr în vârstă de 32 de ani, Vasile Rotaru, cu domiciliul declarat în Dusseldorf, Germania, a depus pe 4 ianuarie, prin intermediul unui e-mail, la Judecătoria Sectorului 1, o cerere prin care susţinea că este fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu şi solicita judecătorilor să fie demarate procedurile pentru stabilirea paternităţii.

De asemenea, tânărul solicita instanţei, prin intermediul unei alte cereri, să fie oprită incinerarea trupului lui Sergiu Nicolaescu.

La scurt timp, jurnaliştii au descoperit că numele şi CNP-ul trecut în cele două cereri aparţineau de fapt unui fost ziarist sportiv, Vasile Rotaru.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.