spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Rusine: Dascali mediocri promovati inspectori scolari

- Advertisement -

Inceputul de an a adus noi schimbari in randul inspectorilor scolari. Doua dintre cele patru cadre didactice promovate pe posturi la Inspectoratul scolar sunt cu un trecut care nu face prea mare cinste unui om al scolii. Unul dintre profesorii promovati nu a reusit sa obtina nota de trecere la titularizare, iar un alt dascal a fost anchetat pentru supraevaluarea unor lucrari de Bacalaureat.

Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean a decis, luni, schimbarea a patru inspectori scolari. Toti cei schimbati sunt dintre inspectorii scolari care au facut parte din echipa condusa de Ada Macovei.
Olivia Gornea, inspector scolar formare continua, a fost schimbata cu Otilia Luca. Paradoxal, profesoara de chimie, la titularizarea din 2011, nu reusea sa obtina nota de trecere. Aceasta a fost o perioada si director la Scoala Cristinesti.
Daniel Cojocaru a fost inlocuit din functia de inspector de resurse umane cu Oltean Stefan, profesor de informatica la Colegiul National „M. Eminescu” din municipiu.
Si-a pierdut postul in ISJ si Paul Bilocopetiuc, inspector mentorat, locul acestuia fiind luat de Daniela Vicol. Noul inspector este profesor de matematica la Scoala Gimnaziala Nr. 11 din Botosani. Paul Bilocopetiuc nu revine la catedra, acesta fiind numit director la Scoala Stauceni, in locul Auricai Chiras, care a fost demisa.
Revine la catedra Daniela Slincu, aceasta fiind schimbata din functia de inspector de limba romana, in locul sau fiind numit Ciprian Manolache. Acesta din urma este cadru didactic la Liceul „Nicolae Iorga”, insa a fost de doua ori in atentia Ministerului Educatiei. In ambele situatii, acesta a facut parte din comisia de evaluare a lucrarilor de la examenul de bacalaureat. In 2009 a supraevaluat o lucrare cu o diferenta de 1,80 puncte, respectiv o teza pe care a notat-o cu 9.90 si careia comisia din Ministerul Educatiei i-a dat doar nota 8.10. In anul 2006 a fost sanctionat, dupa ce a notat cu diferente mari lucrarile elevilor. Recorectarea a fost facuta tot la nivelul Ministerului Educatiei, sanctiunea pe care acesta ar fi trebuit sa o primeasca fiind interdictia de a participa in urmatorii trei ani in comisiile de la bacalaureat. Consiliul profesoral al unitatii nu a fost insa de acord cu o astfel de sanctiune. In 2006 acesta a supraevaluat cinci lucrari cu intre 2,5 si 3,5 puncte.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.