spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Iata averea deputatului „16 case”!

- Advertisement -

Absent pana acum complet din mediul politic, un discret om de afaceri din Ciurea a devenit luna trecuta parlamentar de Vaslui. Sergiu Vizitiu, deputat PDL, se poate masura cu cei mai instariti colegi din Camera Deputatilor. El figureaza drept parlamentarul care detine in proprietate, ca persoana fizica, cele mai multe imobile. Opt apartamente intr-un bloc de lux, langa Little Texas, sapte vile, sediul unui complex comercial, zece terenuri si inca cinci firme reprezinta partea vizibila a averii deputatului prin ale carui conturi circula milioanele in toate directiile. Cine este Sergiu Vizitiu si unde se afla imensa lui avere?

Un om de afaceri din Ciurea de doar 35 de ani, necunoscut pana in prezent in mediul politic iesean, a ingrosat randurile parlamentarilor la alegerile din acest an. Sergiu Vizitiu este cunoscut ca un om foarte instarit, avand domiciliul la Ciurea. Cu toate ca locuieste in prezent in judetul Iasi, el a preferat sa candideze pentru un fotoliu de parlamentar in Camera Deputatilor pe un colegiu din judetul Vaslui, fiind originar de aici. In Vaslui, omul de afaceri a derulat mai multe lucrari cu statul prin intermediul firmelor sale. In Ciurea, in localitatea Lunca Cetatuii, acesta este cunoscut ca „domnu’ Sergiu, care are depozitul de materiale”. Din declaratia de avere a noului deputat Sergiu Vizitiu reiese ca acesta „se joaca” cu milioanele de lei, imprumutand sume uriase de bani in nume personal unor importanti oameni de afaceri din Iasi. Averea noului deputat este de invidiat printre parlamentarii ieseni: in octombrie 2012, omul de afaceri detinea opt apartamente intr-un bloc din zona Moara de Vant, sapte case in Lunca Cetatuii, la o aruncatura de bat de Iasi, zece terenuri in aceeasi localitate, un complex comercial in Lunca Cetatuii, dar si cinci firme, dintre care trei de constructii. „Intre timp, am vandut doua case si am recuperat o datorie”, ne-a declarat aseara Sergiu Vizitiu.

BMW X5, ca masini de serviciu

Multi ieseni nici nu au auzit de Sergiu Vizitiu, insa acesta promite ca, odata intrat in randul parlamentarilor, va „face treaba”. De cand a devenit deputat al colegiului Murgeni din Vaslui, numele acestuia, de profesie inginer, a inceput sa fie pomenit mai des, in primul rand datorita averii pe care o are in localitatea Ciurea. Reporterii „Ziarului de Iasi” au mers in zona de unde omul de afaceri si noul deputat coordoneaza si isi desfasoara afacerile, pentru a-l cunoaste si a-i vedea averea discretului deputat iesean. Intai, reporterii au mers la complexul comercial din Lunca Cetatuii, situat la iesirea dinspre Horpaz catre Vaslui. Complexul este mare si plin cu materiale de constructii. Imediat langa acesta, se afla firma de constructii, Huge Construct, cu o cladire de birouri impunatoare. In curte, zeci de masini si utilaje stau parcate, ingramadite una langa alta, semn ca omul de afaceri nu se incurca cu lucrari mici. Initial, in parcarea din curtea firmei se afla si masina omului de afaceri, un autoturism Toyota negru, dar, cat ne-am „invartit” prin zona, la revenirea in sediul firmei, acesta plecase. „A plecat in urma cu cateva minute. La noi nu se lucreaza pana pe data de 14 ianuarie, si doar se afla in trecere. Dar mai sunt cativa ingineri in sediu, si puteti sta de vorba cu ei”, a spus un muncitor, aratand cu degetul masinile inginerilor, adica doua autovehicule de lux, BMW X5 argintii.

Imobile in Ciurea, Miroslava si Tatarasi

Proprietatile din Lunca Cetatuii ale noului deputat Sergiu Vizitiu inseamna in primul rand un ansamblu de sase case. Localnicii ne-au indrumat catre casele acestuia pe care le are in zona La Castel, la capatul strazii Editurii. „Are mai multe case aici, colorate in portocaliu. E domnu’ Sergiu, care are depozitul de materiale. Acolo sunt casele lui. Are mai multe vile acolo, dar in ele isi tine muncitorii care lucreaza la firma lui de constructii. Din cate stiu, a vandut doar una”, ne-a spus un barbat care iesise dintr-un magazin din zona. La adresa indicata, am vazut un sir de sase case vopsite in nuante de protocaliu, insirate una dupa alta, intr-o curte larga, paralel cu strada Trandafirilor. Oamenii din zona au spus ca nu stiu prea multe despre el. „Il stiu doar ca domnu’ Sergiu. Nu stiam ca il cheama si Vizitiu. Din cate stiu eu, mai are si un magazin alimentar aici langa casele lui”, ne-a spus un vecin al omului de afaceri. Primarul din comuna spune ca deputatul este cunoscut mai ales ca proprietarul complexului comercial. „Toti cei care vor sa cumpere materiale de constructii merg la el, ca pana la Iasi mai este. Este cunoscut ca are mai multe case, dar este respectat. Din cate stiu, are case atat in Ciurea, cat si Miroslava”, a spus si Catalin Lupu, primarul comunei Ciurea. Sergiu Vizitiu se poate mandri si cu un bloc cu apartamente de lux situat in zona Moara de Vant, chiar in spatele restaurantului Little Texas. Aici, omul de afaceri are mai multe apartamente date la vanzare, dintre care a vandut doar cateva. „Da, este imobilul meu. Am dat cateva apartamente. Nu este un bloc prea mare”, a spus deputatul. Localnicii din zona imobilului din Moara de Vant au spus ca imobilul este aproape gol. „Este nou, anul trecut a fost terminat. Din cate stiu, doua apartamente au fost vandute si s-au mutat oameni in el”, a spus un vecin care locuieste la o casa din zona.

4 milioane de lei, imprumut pentru prieteni

Din declaratia de avere a omului de afaceri mai reiese ca acesta invarte sume uriase de bani, acordand imprumuturi mari in nume personal atat firmelor sale cate si unor oameni de afaceri importanti din Iasi. Vizitiu l-a imprumutat pe omul de afaceri Liviu Balanici, unul dintre asociatii companiei Panifcom, cu uriasa suma de doua milioane de lei in nume personal, iar pe Mihai Tibucanu, unul dintre cei care conduc moderna ferma de porci de la Coarnele Caprei infiintata cu fonduri europene, cu alte doua milioane de lei. „Cei doi sunt niste prieteni de-ai mei, si nu ii puteam lasa la greu. Nu am treaba cu firmele lor. Sunt doar prieteni de-ai mei pe care i-am ajutat la greu”, a spus Vizitiu. El a mai dat cate 90.000 de euro altor doua persoane tot in nume personal, si alti 46.000 de lei la o alta persoana. „Acestia din urma i-am recuperat recent”, a adaugat omul de afaceri. Vizitiu mai este actionarul majoritar al unui numar de cinci firme. Dintre acestea, principala este Huge Construct SRL, axata pe constructii. Acesteia i-a imprumutat in doua randuri suma de trei milioane de lei. De asemenea, tot firmelor lui Urnis Design i-a imprumutat 170.000 de lei, catre Alma Trust Construct SRL peste 400.000 de lei, iar catre Agrana Focuri SRL alti 220.000 de lei.

„Am intrat in politica dintr-o refulare”

In privinta datoriilor, in declaratia de avere reiese ca in nume personal are datorii de aproximativ 100.000 de euro. El insa spune ca mai are datorii contractate prin intermediul firmelor. „Cei 100.000 de euro sunt imprumuturi luate in nume personal. Credeti ca firmele pot functiona fara imprumuturi bancare? Din pacate, nu se poate”, a declarat deputatul. Acesta a mai spus ca, in prezent, a incredintat conducerea firmelor sale apropiatilor. „Nu am voie, potrivit legii, sa mai am firme, asa ca ma bazez pe oamenii pe care i-am format de-a lungul timpului. Acum ma bazez pe ei, iar eu am sa ma apuc de treaba in Parlament. Eu am intrat in politica dintr-o refulare: politicienii de pana acum nu stiu ce inseamna sa achiti taxe si impozite la stat si nici cum e sa ai angajati. Am intrat in politica nu pentru bani. Bani am. Am crescut un grup de firme cu 300 de angajati, iar deviza mea este munca si seriozitate. Nu stiu daca o sa-mi placa in politica, dar daca nici macar noi, cei tineri, nu vom face ceva pentru tara, nu vom ajunge nicaieri, ba chiar vom ajunge de rasul Europei”, a tinut sa spuna deputatul Vizitiu. In plan familial, Vizitiu este casatorit si are doi copii minori.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.