spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cluj: Emil Boc cere o ordonanţă de guvern privitoare la taxele locale

- Advertisement -

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, îi cere premierului Victor Ponta să emită o ordonanţă de guvern prin care să dea posibilitatea autorităţilor locale să nu majoreze taxele şi impozitele locale.

‘Cer premierului Victor Ponta să adopte de urgenţă ordonanţa care dă posibilitatea autorităţilor locale să nu indexeze cu 16% taxele şi impozitele locale şi cer Guvernului să respecte promisiunile făcute public pentru a nu induce în eroare populaţia”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Emil Boc.

Până la reglementarea situaţiei, în perioada 7-11 ianuarie Primăria Cluj-Napoca nu va încasa impozitele pe clădiri şi terenuri, în condiţiile în care în 3 şi 4 ianuarie aproape 5.000 de clujeni au plătit taxele şi impozitele locale la nivelul anului 2012, a precizat Boc care a adăugat că el nu-şi permite să văd că cetăţenii sunt nevoiţi să mai stea o dată la coadă pentru a plăti eventuale diferenţe la impozite.

„Guvernul se bâlbâie şi nu are curajul să spună clar dacă aceste taxe şi impozite nu trebuie majorate. E bâlbâială, neştiinţă, ipocrizie, nu ştiu. Dacă eram prim-ministru, ardeau televiziunile de câteva zile încoace’, a mai spus Boc.

Totodată, Emil Boc a spus că în cazul în care nu va apărea ordonanţa respectivă, va convoca la sfârşitul săptămânii Consiliul Local Cluj-Napoca pentru indexarea taxelor şi impozitelor locale cu 16 procente. AGERPRES

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.